Πάσχα με Σαιτοπόλεμο στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πάσχα με Σαιτοπόλεμο στην Καλαμάτα

Πάσχα με Σαιτοπόλεμο στην Καλαμάτα

Share This
Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα από το Δήμαρχο Καλαμάτας, τον Πρόεδρο της Κ.Ε ΦΑΡΙΣ κ. Νίκο Μπασακίδη και τους Σαϊτολόγους-αρχηγούς των μπουλουκιών, σχετικά με τη διεξαγωγή του Σαϊτοπολέμου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή του Πάσχα, ώρα 20.30 στη Δυτική Παραλία – Παλαιά Σφαγεία.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ να στηρίξει το λαοφιλές έθιμο του Σαϊτοπολέμου, το οποίο αποτελεί παράδοση για την πόλη και ζήτησε από τον υπεύθυνο των μπουλουκιών να ληφθούν όλα τα μέτρα για να μην υπάρξουν προβλήματα και ατυχήματα.
Στη συνέχεια τόνισε με έμφαση το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλαδικά για το έθιμο, καθώς και την επιθυμία των δημοτών και επισκεπτών της πόλη μας για τη συνέχισή του.
Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους σαϊτολόγους και κάλεσε δημότες και επισκέπτες να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό μας έθιμο.
Ο επικεφαλής των καπεταναίων κ. Ταβουλάρης Νίκος ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας για τη συμπαράστασή του, διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και τόνισε ότι εκτός από την Καλαμάτα το έθιμο θα αναβιώσει στη Θουρία, τον Άρι και την Αθαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages