Ξανά στο μηχανογραφικό τα τμήματα του ΤΕΙ που ‘’κόπηκαν’ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ξανά στο μηχανογραφικό τα τμήματα του ΤΕΙ που ‘’κόπηκαν’

Ξανά στο μηχανογραφικό τα τμήματα του ΤΕΙ που ‘’κόπηκαν’

Share This
Αύξηση 10%, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται ότι θα έχει τελικά εφέτος ο αριθμός των εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που ανακοινώνεται πιθανότατα σήμερα ή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς απορρίφθηκε τελικά η πρόταση που είχε «κυκλοφορήσει» τις τελευταίες ημέρες για ανακοίνωση των στοιχείων αυτών μετά τις εκλογές της 6ης Μαίου.
Τελικά όμως και με δεδομένη τη ρευστή πολιτική περίοδο που διανύουμε, αποφασίστηκε ο αριθμός των εισακτέων να ανακοινωθεί άμεσα. Μάλιστα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, ενώ διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες ότι ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινωθεί από την νέα κυβέρνηση, τελικά παραδέχονταν ότι διαψεύστηκαν.
Μάλιστα σήμερα σχολίαζαν χαριτολογώντας ότι «μπορεί να φτάσουμε και στην ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, χωρίς κυβέρνηση και υπουργό Παιδείας...».
Έτσι, με αύξηση 10% ανακοινώνονται οι εφετινοί εισακτέοι σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Περίπου 45.000 θα είναι οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια και περίπου 30.000 οι εισακτέοι στα ΤΕΙ (από όλες τις κατηγορίες, αλλά χωρίς στρατιωτικές, αστυνομικές σχολές κλπ).
Επιστρέφουν όμως στα μηχανογραφικά και περίπου 10 τμήματα των ΤΕΙ από τα 25 που είχαν κοπεί πέρυσι λόγω του χαμηλού αριθμού εισακτέων που είχαν.
Πρόκειται για τμήματα εμπορίου, ζωικής η φυτικής παραγωγής κλπ. με συνέπεια οι εξελίξεις να είναι θετικές και για το ΤΕΙ της Καλαμάτας τα τμήματα του οποίου ''κόπηκαν'' πέρυσι μπαίνουν ξανά στο μηχανογραφικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages