Συνεδρίαση Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνεδρίαση Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Καλαμάτας

Συνεδρίαση Επιτροπής Τουρισμού του δήμου Καλαμάτας

Share This
Συνεδρίασε σήμερα 11 Απριλίου 2012 η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας με διευρυμένη σύνθεση και με την παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, με αντικείμενο την προετοιμασία της θερινής τουριστικής περιόδου 2012.
Στη σύσκεψη ακούστηκαν οι απόψεις των φορέων, οι οποίοι έθεσαν και συγκεκριμένα αιτήματα στη Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε άμεσα σε κάποια από τα αιτήματα, όπως τη δημιουργία ενός “call center”, το οποίο θα δίνει πληροφορίες και θα μεταφέρει αιτήματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό με στόχο να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την άμεση επίλυσή τους.
Επίσης, δήλωσε ότι θα επιδιώξει προσωπική παρέμβαση στις Εφορείες Αρχαιοτήτων, προκειμένου να βρεθεί λύση για τη διεύρυνση του ωραρίου επισκεψιμότητας των αρχαιολογικών χώρων. Σε ότι αφορά το θέμα της καθαριότητας, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής αναφέρθηκε η εν εξελίξει εργολαβία για κατασκευή υπόγειων κάδων, η οποία θα συμβάλλει σημαντικά ιδιαίτερα στην καλή εικόνα της πόλης.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση που πέρασε χθες, από τη Βουλή των Ελλήνων, το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας γίνεται πλέον Δημοτικό και αυτό θα βοηθήσει ιδιαιτέρως στην επίλυση θεμάτων που έχουν να κάνουν με το Λιμάνι της Καλαμάτας και την παραλιακή ζώνη. Επίσης, ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα παραδοθεί σε λειτουργία το Μέγαρο Χορού και θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός για την καλύτερη λειτουργία του.
Μίλησε για τα σημαντικά έργα υποδομής στην πόλη που θα υλοποιήσει ο Δήμος, όπως η Γ’ φάση του Ιστορικού Κέντρου, η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας, η πεζοδρόμηση της οδού Φαρών, η κατασκευή του υπόγειου parking στην περιοχή Ουζάκια.
Στη συνέχεια τόνισε ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να τηρούν τη νομιμότητα σχετικά με το δημόσιο χώρο και τη χρήση του.
Από την πλευρά του Δήμου έγινε ακόμη γνωστό ότι είναι στην τελική φάση η κατασκευή τουριστικού site και στην πρώτη πιλοτική του παρουσίαση θα κληθούν όλοι οι φορείς για να εκφράσουν τις απόψεις τους και αν χρειάζεται θα γίνουν και τροποποιήσεις.
Τέλος, τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν ότι πολύ άμεσα θα τυπωθεί και επικαιροποιημένος χάρτης της πόλης με όλα τα αξιοθέατα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τον επισκέπτη- τουρίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages