Τα διλήμματα των εκλογών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα διλήμματα των εκλογών

Τα διλήμματα των εκλογών

Share This
Τι προτάσσουν Σαμαράς – Βενιζέλος στην τελική ευθεία προς τις κάλπες
Με τέσσερα βασικά διλήμματα προχωρά ο κ. Ευ. Βενιζέλος στην τελευταία στροφή πριν από τις εκλογές της 6ης Μαϊου.

Τα διλήμματα αυτά επί των οποίων στηρίζεται και η γενικότερη στρατηγική των τελευταίων ημερών, συνίστανται στην κυβερνησιμότητα, την ευρωπαϊκή προοπτική και την πιο ρεαλιστική πρόταση.
Συγκεκριμένα, το πρώτο δίλημμα που τίθεται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τους επιτελείς του, είναι η ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα.
Επί τούτου τονίζεται και η ανάγκη για συγκέντρωση ποσοστού τουλάχιστον 50% από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Ακριβώς η συνέχιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας αποτελεί το επόμενο δίλημμα το οποίο τίθεται από τον κ. Βενιζέλο.
Το τρίτο δίλημμα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αφορά την κεντρική πρόταση που διατυπώνει καθένας από τους «πόλους» που διεκδικούν την εξουσία.
Σύμφωνα με αυτήν την ανάλυση, τον πρώτο πόλο συνιστά η ΝΔ, η οποία δια της εμμονής της στην αυτοδυναμία και τη διατύπωση μη εφαρμόσιμων προγραμματικών προτάσεων, οδηγεί σε ένα μη ρεαλιστικό και θολό δρόμο.
Το τέταρτο και σημαντικότερο δίλημμα είναι η επιλογή ανάμεσα σε μια ψήφο που θα προέρχεται από το θυμικό και σε εκείνη που θα προκύψει έπειτα από λογική επεξεργασία.
Στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι αντιλαμβάνονται τον θυμό των ψηφοφόρων, ωστόσο, τους καλούν να αντιληφθούν ότι αμέσως μετά τις εκλογές υπάρχει ένας συγκεκριμένος δρόμος που πρέπει να καλυφθεί κάτι που μπορεί να γίνει μόνο από υπεύθυνες δυνάμεις.
Για τη ΝΔ τα κεντρικά διλήμματα είναι δύο και αφορούν στην οικονομία, αλλά και στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής που για τον κ. Σαμαρά είναι εξίσου κρίσιμη.
Σε ό,τι αφορά το πρώτο, ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλέσει το εκλογικό σώμα να επιλέξει ποιος μπορεί, χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τη χώρα, να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του Μνημονίου, αξιοποιώντας το κλίμα αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας του που αναπτύσσεται στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages