Σε 5 μήνες κατέθεσαν ..204.000 πινακίδες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σε 5 μήνες κατέθεσαν ..204.000 πινακίδες

Σε 5 μήνες κατέθεσαν ..204.000 πινακίδες

Share This
Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που αποφάσισαν να θέσουν σε ακινησία τα αυτοκίνητά τους για να γλυτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, δείχνουν ότι μόνο το τελευταίο πεντάμηνο, δηλαδή το χρονικό διάστημα από 1ης Νοεμβρίου του 2011 έως 29 Μαρτίου του 2012, ο αριθμός των οχημάτων, όλων των κατηγοριών, που τέθηκαν σε ακινησία ανέρχεται περίπου σε 204.000. Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου αναφέρει, σε έγγραφό του, ότι προς το παρόν δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής εικόνα για τα αυτοκίνητα για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν θα πληρώσουν τέλη, καθώς για μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων «εταιρειών ενοικίασης», η ακινησία θα αρθεί πριν το καλοκαίρι και- σύμφωνα με τη νομοθεσία- στις περιπτώσεις αυτές τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται κανονικά.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης, προτείνοντας νομοθετική ρύθμιση για χρέωση τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος.
Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών είναι, πάντως, αρνητική γιατί, όπως αναφέρει ο κ. Οικονόμου, σε αυτή την περίπτωση ολοένα και περισσότεροι κάτοχοι οχημάτων θα επέλεγαν να θέσουν τα αυτοκίνητα τους σε ακινησία και να τα κυκλοφορούν ορισμένους μήνες μέσα στο έτος, μέτρο που θα οδηγούσε στην απώλεια από το Δημόσιο σημαντικών εσόδων και «αυτό, υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες, δεν είναι επιθυμητό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages