Και σε άλλες περιοχές φθάνει το ασύρματο δίκτυο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Και σε άλλες περιοχές φθάνει το ασύρματο δίκτυο

Και σε άλλες περιοχές φθάνει το ασύρματο δίκτυο

Share This
Ξεκίνησε η επέκταση του ασυρμάτου δικτύου στο Δήμο Καλαμάτας. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 10.200¤ και η επέκταση του δικτύου θα γίνει στις εξής περιοχές: Πανεπιστήμιο-Φοιτητική Εστία, Λιμενικό Πάρκο, Λιμενικό Ταμείο, Πάρκο Ο.Σ.Ε., Διοικητήριο, ΒΙΟ.ΠΑ, Δημοτικό Στάδιο, Πλατεία Ι.Ν. Αναστάσεως, Πλατεία Ι.Ν. Ταξιαρχών, Ψαράκια, στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας και στις Τοπικές Κοινότητες Αρφαρών, ¶ριος, Μικράς Μαντίνειας και Λαιΐκων.
Συνολικά και μέχρι το Πάσχα θα τοποθετηθούν 17 κόμβοι. Μέχρι σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει 39 κόμβους ασυρμάτου δικτύου στην πόλη και τις Τοπικές Κοινότητες Θουρίας, Μικρομάνης και Αιθαίας. Με την αποπεράτωση της επέκτασης ο Δήμος θα διαθέτει συνολικά 56 κόμβους και θα είναι ένας από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα με αυτό το δυναμικό.
Επίσης την εβδομάδα αυτή ξεκινάει και η συντήρηση του ήδη εγκατεστημένου ασυρμάτου δικτύου, προϋπολογισμού μελέτης 5.100¤. Με την εργολαβία αυτή θα συντηρηθεί το δίκτυο, θα επισκευαστούν κόμβοι οι οποίοι παρουσιάζουν βλάβες κλπ με κύριο στόχο τη διασφάλιση της συνεχούς λειτουργίας του δικτύου και την ελαχιστοποίηση των τυχόν προβλημάτων.
Υπενθυμίζεται, ότι το ασύρματο δίκτυο του Δήμου έχει σκοπό να καλύψει ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κοινού και όχι χώρους κατοικίας πολιτών. Η ταχύτητα, την οποία παρέχει, δεν είναι εφάμιλλη των δικτύων ADSL που προσφέρουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, και είναι σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί ανάγκες απλής πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages