Πενθήμερες μαθητικές εκδρομές φαντάσματα... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πενθήμερες μαθητικές εκδρομές φαντάσματα...

Πενθήμερες μαθητικές εκδρομές φαντάσματα...

Share This
Αυτή την περίοδο «κάνουν ταμείο». Μετρούν τις εισπράξεις από τις δραστηριότητες που ανέπτυξαν «περιφερειακά» του θεσμού των 5νθήμερων σχολικών εκδρομών, οι οποίες αυτή την περίοδο βρίσκονται στην πλήρη εξέλιξή τους. Είναι οι επιτήδειοι που πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι το όνειρο των μαθητών για τη μεγάλη εκδρομή της Γ΄Λυκείου, τη γιορτή αποδέσμευσης από τη σχολική ζωή.
Με άψογη προετοιμασία και οργάνωση, έστησαν το «μαγαζάκι» τους αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν η μαθητική κοινότητα αγωνιζόταν με διάφορες εκδηλώσεις να εξοικονομήσει τα απαιτούμενα χρήματα για την πολυπόθητη εκδρομή. Στις παρούσες οικονομικές συνθήκες, που απειλούν το όνειρο της πενθήμερης, κάποιοι εκμεταλλεύονται και το όνειρο και την επιθυμία των νέων να σταθούν στα πόδια τους.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους είναι μόνο νέοι, 17- 18 ετών, τους οποίους προσελκύουν με αγγελίες για απασχόληση με πλούσιες απολαβές. Ακολούθως, τους προσλαμβάνουν για να πωλούν ημερολόγια, λέγοντας ότι «είναι μαθητές Γ΄Λυκείου και συγκεντρώνουν χρήματα για την εκδρομή τους». Πληρώνονται ανάλογα με τις πωλήσεις και «τα 200 ευρώ τον μήνα είναι παιχνιδάκι», τους λένε, αφού «κανένας δεν θα αρνηθεί τη βοήθειά του στα παιδιά και μάλιστα σε τελειόφοιτους μαθητές».
Σύμφωνα με το «οργανόγραμμα» των καλοστημένων επιχειρήσεων, όταν συγκεντρωθούν οι ομάδες των νεοπροσληφθέντων, γίνεται μικρής διάρκειας «σεμινάριο», στο οποίο ενημερώνουν τους νέους σχετικά με τα σχολεία και δίνουν μερικά ονόματα καθηγητών. Στη συνέχεια, οι νέοι απασχολούμενοι μοιράζονται ανά δύο για την κάθε περιοχή για 5ωρη εργασία ημερησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages