Πρωτοπορία του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πρωτοπορία του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσσηνίας

Πρωτοπορία του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεσσηνίας

Share This
Πέντε νέα προγράμματα ξεκινά το Κ.Ε.Κ. της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην περιφέρεια . Η αρχή έγινε με το πρόγραμμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» στο Σουληνάρι με τη συνεργασία του Δήμου Πύλου - Νέστορος και του Συλλόγου Γυναικών της περιοχής. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες που θα επιθυμούσαν να αναλάβουν ένα επιχειρηματικό εγχείρημα, είτε ως αυτοαπασχολούμενες, είτε ως μέτοχοι σε συνεργατική μορφή.
Έχει ως στόχο να πληροφορήσει και να ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες για τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, για το κόστος έναρξης μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας και τους τρόπους χρηματοδότησης. Ειδικότερα σε ευκαιρίες και δυνατότητες που παρουσιάζονται στην περιοχή τους για δημιουργία μονάδων παραγωγής εξειδικευμένων προϊόντων, προϊόντων ονομασίας προέλευσης, ειδικών παραδοσιακών προϊόντων, προϊόντων βιολογικής γεωργίας και τέλος προϊόντων ονομασίας προέλευσης ανωτέρας ποιότητας. Αλλά και για την πράσινη επιχειρηματικότητα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Περιλαμβάνει επίσης θέματα για το επιχειρηματικό σχέδιο, για τις μορφές δανείων και τον τραπεζικό δανεισμό, για την οργάνωση και διοίκηση μικρής επιχείρησης, χρήσης νέων τεχνολογιών, κ.λ.π.
Στη Αλαγονία με την συνεργασία Επαγγελματιών της περιοχής άρχισε τη λειτουργία του ένα πρόγραμμα με αντικείμενο τα Τουριστικά καταλύματα. Αυτό το πρόγραμμα έχει ως στόχο να παρέχει στους εκπαιδευόμενους γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να έχουν την ικανότητα να δραστηριοποιηθούν είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι σε Τουριστικές μονάδες. Περιέχει θέματα για τις βασικές έννοιες της τουριστικής οικονομίας, για την τουριστική νομοθεσία και τις τουριστικές επιχειρήσεις, για την Οροφοκομία και την Τεχνική σερβιρίσματος.
Επίσης στο Βλαχόπουλο με την συνεργασία του Δήμου Πύλου - Νέστορος και του Συλλόγου Γυναικών ξεκίνησε το πρόγραμμα «Παραδοσιακή Μαγειρική» και είναι έτοιμο να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Βιολογική Γεωργία» στη Χώρα.
Τέλος αυτές τις ημέρες ξεκινά την λειτουργία του και το πρόγραμμα «Αγιογραφία» στο Μελιγαλά με τη συνεργασία του Δήμου Οιχαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages