Στο στόχαστρο συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο στόχαστρο συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες...

Στο στόχαστρο συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες...

Share This
Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι συναλλαγές των πολιτών τα τελευταία τρία χρόνια...
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών βάζουν στο στόχαστρό τους την φοροδιαφυγή καθώς αναμένεται να ελεγχθούν οι συναλλαγές της τελευταίας τριετίας με πιστωτικές κάρτες αλλά και ο τζίρος των επιχειρήσεων μέσω πλαστικού χρήματος.
"Ξεκινάμε αυτήν την διαδικασία για τα τελευταία τρία χρόνια θέλοντας να ελέγξουμε όλες τις συναλλαγές και ζητήσαμε από τις τράπεζες να μας στείλουν με τη μορφή ηλεκτρονικών δεδομένων το σύνολο του τζίρου που έχει πραγματοποιηθεί με πιστωτικές κάρτες ανά επιχείρηση", είπε στο MEGA ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν οτι ο τζίρος από τις πιστωτικές κάρτες αποτελεί σημαντική ένδειξη των πραγματικών εσόδων μιας επιχείρησης δηλαδή και αυτού που αφορά συναλλαγές με μετρητά.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα μπορέσει με τον τρόπο αυτό να πραγματοποιήσει διασταυρώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι επιχειρήσεις έχουν δηλώσει και αποδώσει τον ΦΠΑ που εισέπραξαν απο τις πωλήσεις με χρήση πιστωτικής κάρτας.
Οι έμποροι επισημαίνουν πάντως ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών έχει εξαντλήσει τα όρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages