«Η λαϊκή παράδοση ως παράδειγμα για το Περιβάλλον και την Αειφορία» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Η λαϊκή παράδοση ως παράδειγμα για το Περιβάλλον και την Αειφορία»

«Η λαϊκή παράδοση ως παράδειγμα για το Περιβάλλον και την Αειφορία»

Share This
Ημερίδα με θέμα: «Ήλθ' ήλθε χελιδών - Η λαϊκή παράδοση ως παράδειγμα για το Περιβάλλον και την Αειφορία», διοργανώνει την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012 (πρώτη ημέρα της Άνοιξης), ώρες 17.00-21.00, για 60 εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπ/σης της Μεσσηνίας το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Καλαμάτας (Θουκυδίδου 2, Καλαμάτα).
Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του τρόπου με τον οποίο η λαϊκή παράδοση εμπνευσμένη από το φυσικό περιβάλλον μπορεί να δώσει παραδείγματα αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος.
Η ημερίδα θα επικεντρωθεί στον τρόπο αλληλεπίδρασης φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, με αφόρμηση το λαϊκό δρώμενο «τα χελιδονίσματα». Θα παρουσιαστούν στοιχεία της λαϊκής παράδοσης, όπως αυτά έχουν εμπνευστεί από το φυσικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα, θα γίνει αναφορά στην αειφορική διαχείριση της ορνιθοπανίδας και ειδικότερα της ορνιθοπανίδας της Μεσσηνίας. Η παρουσίαση σχετικού εκπαιδευτικού υλικού και η δημιουργία κατασκευών από τους συμμετέχοντες θα αποτελέσουν προτάσεις προς αξιοποίηση στη σχολική τάξη.
Την ημερίδα πλαισιώνουν ως εισηγητές η κα Πόπη Ζάχου-Καλκούνου, Μουσειοπαιδαγωγός, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και ο κ. Γεώργιος Μανέας, από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία - Υπεύθυνος Προγράμματος Πύλου καθώς και εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του νομού μας.
Το πρόγραμμα της ημερίδας και οι τελικοί πίνακες των συμμετεχόντων (τακτικών και αναπληρωματικών) έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages