Οι Μανιάτες τίμησαν την εξέγερση της 17ης Μαρτίου 1821 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οι Μανιάτες τίμησαν την εξέγερση της 17ης Μαρτίου 1821

Οι Μανιάτες τίμησαν την εξέγερση της 17ης Μαρτίου 1821

Share This
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Δήμος Δυτικής Μάνης πραγματοποίησε και φέτος τις εορταστικές του εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης των Μανιατών το 1821, παρουσία του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης Π. Ανδρεάκου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, τοπικών αρχών και εκπροσώπων φορέων από τη Δυτική και Ανατολική Μάνη και πλήθους κόσμου.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το μεσημέρι με την άφιξη στο Ηρώο της πλατείας της Καρδαμύλης της σημαίας των Μανιατών και των ιππέων και Καπεταναίων της Ανατολικής Μάνης. Ακολούθησε έπαρση της σημαίας και στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων.
Στεφάνια κατέθεσαν, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Π. Αλευράς, από το Δήμο Ανατολικής Μάνης ο Δήμαρχος Π. Ανδρεάκος, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δ. Γιαννημάρας, από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ο Επισμηναγός κ. Σιαράβας, ο Μιχάλης Ξυδέας από την Εθνική Αντίσταση και ο μαθητής Σ. Γυφτέας από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Αφού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στον ιστορικό χώρο του Αγίου Σπυρίδωνα και των Πυργόσπιτων των Μούρτζινων-Τρουπάκηδων, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Καπεταναίους της Ανατολικής Μάνης. Εκεί, ο πρέσβης επί τιμής κ. Ηλίας Κατσαρέας εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και ακολούθησε το προσκλητήριο των Μανιατών που συμμετείχαν στην κατάληψη της Καλαμάτας και στον αγώνα του 1821 και η αναπαράσταση της συνάντησης των Καπεταναίων και της ιστορικής απόφασής τους.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία της εκκλησίας, στην Καρδαμύλη, καθώς και με την παράθεση μικρής δεξίωσης στο Δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages