Αποκριάτικο κέφι κόντρα στην Κρίση - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αποκριάτικο κέφι κόντρα στην Κρίση

Αποκριάτικο κέφι κόντρα στην Κρίση

Share This
Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Κρεατινής Εβδομάδας σε Κεντρικά σημεία, σε γειτονιές και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας .
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
• Αγ.Σίδερης, ώρα 19.00
«Καρναβαλικά δρώμενα με φωτιές»
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ, στις γειτονιές της πόλης, ξεκίνησαν στον Άγιο Σίδερη (Γήπεδο Στρατοπέδου στην οδό Καλλιπατείρας) με πολύ κέφι και ενεργή συμμετοχή όλων των κατοίκων και των καταστηματαρχών. Η εκδήλωση είχε άφθονο παραδοσιακό φαγητό και κρασί, παραδοσιακή μουσική και χορούς και όσοι βρέθηκαν εκεί, διασκέδασαν πολύ.
• Σταματινού Δ.Ε. Αρφαρών, ώρα 19.00
«λιώσιμο παστού»
Παράλληλα, στις 7 το απόγευμα, στην Τοπική Κοινότητα Σταματινού του Δήμου Καλαμάτας κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παραδοσιακό έθιμο «λιώσιμο παστού». Στη συνέχεια ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με φωτιές, κεράσματα από τους κατοίκους της περιοχής, παραδοσιακή & λαϊκή μουσική και χορός.
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΙΟΥ
Κεντρική Πλατεία
ώρα 11.30: παραδοσιακό γαϊτανάκι
ώρα 12.00: Θεατρικό δρώμενο: «ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης»
Δημιουργίες αλληλεγγύης για τη στήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου
ώρα 12:30: ξεφάντωμα με πολύ μουσική και χορούς Latin
Στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, με τη μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το παραδοσιακό γαϊτανάκι, υπό την καθοδήγηση των μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Στη συνέχεια τις καρδιές των παιδιών έκλεψε, το δρώμενο: «ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο μουσικοθεατρικό θέαμα. Παράλληλα, λειτούργησε παζάρι από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας με πρωτότυπες «Δημιουργίες αλληλεγγύης», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τη στήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πολλή μουσική και χορό σε αποκριάτικους ρυθμούς, από τα μέλη των σχολών Latin της πόλης.
Οι πολύ επιτυχημένες εκδηλώσεις του Δήμου κατάφεραν να παρασύρουν κατοίκους και επισκέπτες, σε ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέντι, αντίδοτο στη δύσκολη καθημερινότητα.
Συμμετέχουμε όλοι στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας με πνεύμα θετικό, για τη διατήρηση των παραδόσεων και της ταυτότητάς μας, ως αναγκαίας προϋπόθεσης για τη διέξοδο από τη σημερινή κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages