Έως και τρεις δόσεις η καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έως και τρεις δόσεις η καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Έως και τρεις δόσεις η καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης

Share This
ΑΛΛΑΓΕΣ στον τρόπο καταβολής της έκτακτης εισφοράς που επιβάλλεται στα εισοδήματα, αλλά και στη διαδικασία προσφυγής στα φορολογικά δικαστήρια περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος του μνημονίου που κατατέθηκε στη Βουλή.
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2011 θα καταβληθεί σε 1 έως 3 ίσες δόσεις αντί για 6 μηνιαίες δόσεις όπως έγινε με την εισφορά που επιβλήθηκε στα εισοδήματα του 2010. Παράλληλα μειώνεται στο 1,5% η έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, αντί 5% που ήταν πέρσι.
Σε άλλη διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι ο υπόχρεος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε το φύλλο ελέγχου, μπορεί, αν αμφισβητεί την ορθότητά του, να προτείνει τη διοικητική επίλυση της διαφοράς μεταξύ αυτού και του αρμόδιου προϊσταμένου της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας.
Εξάλλου υπάρχει πρόβλεψη για την επιτάχυνση της είσπραξης από το Δημόσιο του τέλους ηλεκτροδοτούμενων χώρων που σήμερα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου τονίζει ότι αφ' ης στιγμής εισπράττεται από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού το εν λόγω τέλος, θα πρέπει να αποδίδεται μέχρι τις 5 του επόμενου μήνα από τον μήνα στον οποίο εισπράχθηκαν οι σχετικοί λογαριασμοί.
Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), προβλέπεται ότι, σε περίπτωση που τα διαθέσιμα του ενεργητικού του Σκέλους Κάλυψης Καταθέσεων του ΤΕΚΕ μειωθούν κάτω από όριο του 1% των καταθέσεων, που αποτελούν τη βάση υπολογισμού της εισφοράς, οι ετήσιες εισφορές των πιστωτικών ιδρυμάτων θα αναπροσαρμόζονται έτσι ώστε η αναλογία να ανέρχεται κατ'Α ελάχιστο σε ποσοστό 0,35%, μέχρις ότου αποκατασταθεί το όριο του 1%.
Παράλληλα μειώνεται κατά 25 ο συνολικός αριθμός των Ινστιτούτων Eρευνητικών Φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages