Αποκριάτικες εκδηλώσεις με άρωμα παράδοσης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αποκριάτικες εκδηλώσεις με άρωμα παράδοσης

Αποκριάτικες εκδηλώσεις με άρωμα παράδοσης

Share This
Τοπικά έθιμα και ξέφρενο γλέντι. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν το κλίμα των ημερών στη Μεσσήνη.
Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας γίνεται στην «Κρεμάλα» η αναπαράσταση της εκτέλεσης μιας γερόντισσας της Μεσσήνης, της Γριάς Συκούς, που κατά την παράδοση, αλλά και με ιστορική τεκμηρίωση, κρεμάστηκε στη συγκεκριμένη τοποθεσία της πόλης με εντολή του Ιμπραήμ, επειδή είχε το θάρρος, εξηγώντας του ένα όνειρο που είχε δει, να του πει ότι η εκστρατεία του θα είχε οικτρό τέλος χάρη στην αντίδραση και το σθένος των επαναστατημένων Ελλήνων.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι πολιτιστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται και περιλαμβάνουν: παρελάσεις μαζορετών, άρματα, μεταμφιεσμένους μικρούς και μεγάλους, χορευτικά συγκροτήματα, λαϊκά όργανα, φιλαρμονικές και, τέλος, εκφώνηση σατυρικού λόγου. Για τους Νησιώτες ο θεσμός του καρναβαλιού αποτελεί παράδοση και κάθε χρόνο όλοι τους προσπαθούν να σας κάνουν να περάσετε ευχάριστα και να γελάσετε με την καρδιά σας!
Τι θα λέγατε για ένα αποκριάτικο δρώμενο για την καλή χρονιά, την πλούσια καρποφορία της γης και την αφθονία των κοπαδιών; Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Νέδουσα. Ένα χωριό του Ταϋγέτου, που απέχει 25 χλμ. από την Καλαμάτα, γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα με την αναβίωση παμπάλαιων εθίμων σε μια από τις λίγες αγροτικές γιορτές που διατηρούν το χρώμα άλλων εποχών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages