Ελλάδα, μισθοί ανατολικού μπλοκ, από Τρόικα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ελλάδα, μισθοί ανατολικού μπλοκ, από Τρόικα

Ελλάδα, μισθοί ανατολικού μπλοκ, από Τρόικα

Share This
Είναι γεγονός ότι η επιτυχία του PSI είναι εθνικό γεγονός… αφού θα αποκαταστήσει την κακή εικόνα μας στο εξωτερικό αλλά θα απομακρύνει και τα σενάρια χρεοκοπίας που πληρώνουμε ακριβά στην χώρα μας !
H τρόικα… στις σημερινές της συναντήσεις, με το υπουργείο Εργασίας αλλά και το Μεταφορών παζαρεύει λεπτομέρειες…πολύ σημαντικές για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους όπως το ενιαίο μισθολόγιο, το ύψος των κατώτερων μισθών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, πώληση δημοσίων επιχειρήσεων, το κόψιμο των επικουρικών συντάξεων κ.α. χωρίς όμως να θέλει να κόψει τον 13-14 μισθό και να εισάγει πρόσθετα φορολογικά βάρη.
Οι απαντήσεις όμως που παίρνει μάλλον δεν αποτελούν την δέσμευση εκείνη… ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την ολοκλήρωση των διαδικασιών,
πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικότερα τα εργασιακά θα τα διαπραγματευθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος παίρνοντας ουσιαστικά στα χέρια του τις αλλαγές που επιχειρούνται !
Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων… έγινε και σύγκριση της Ελλάδος με τα εργασιακά των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ … !
όπου ο κατώτερος μισθός έφτανε μόλις τα 130-140 ευρώ!
Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική… γίνονται τέτοιου είδους συγκρίσεις αφού μάλλον υποτιμούν όσους συζητούν… και ντροπιάζουν τους πολιτικούς φορείς της χώρας μας !
Σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδιες οικονομίες… του πρώην ανατολικού μπλοκ… με δυτικές οικονομίες όπως της χώρας μας και ας τελειώνουμε λοιπόν οριστικά !
Μας χρειάζεται η ολοκλήρωση του PSI και αφού οι υπουργοί είναι αδύναμοι… να αποφασίσουν-απαντήσουν σχετικά ας το κάνει ο ίδιος ο κύριος Λουκάς Παπαδήμος για να μην φλυαρούμε με ανοησίες…συγκρίσεων όπως με χώρες και μισθούς οικονομιών του πρώην ανατολικού μπλοκ !
Νίκος Κούτρικας, Οικονομικός Συντάκτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages