«Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν αποτελεί λύση" - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν αποτελεί λύση"

«Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν αποτελεί λύση"

Share This
«Η έξοδος από την ευρωζώνη δεν αποτελεί λύση» και να γινόταν θα ήταν μια ολέθρια εξέλιξη για την Ελλάδα τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέπτεται από χθες τη Μόσχα. Μιλώντας στα κρατικά ρωσικά Μέσα ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «εάν δοθεί στην Ελλάδα ευκαιρία ανάπτυξης, να είναι ανταγωνιστική και εξωστρεφής, αν της δοθεί η δυνατότητα να αξιοποιήσει τα μεγάλα και
μέχρι τώρα αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ορυκτών και ακινήτων, πιστεύω, ότι η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάσει ένα πραγματικό αναπτυξιακό άλμα».
Μιλώντας στον ανταποκριτή του ΡΙΑ-Νόβοστι στην Αθήνα και ερωτηθείς σχετικά με το PSI επισήμανε ότι δεν θα ήταν σωστό να ασκήσει κριτική αυτή τη στιγμή, που οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο πιο σημαντικό στάδιο.
«Οφείλω να σας πω όμως, ότι είναι μια απόλυτη και κομβική προτεραιότητα, να κάνουμε το ελληνικό χρέος «βιώσιμο», δηλαδή τέτοιο, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτησή του στο μέλλον. Ελπίζω, ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.
Στη συνέχεια, βεβαίως, θα πρέπει να ανασηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά. Αλλά πρέπει να υπάρχει κάποιο φως στο τέλος του τούνελ», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε στα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο επίπεδο, που θα μπορούσαν και θα έπρεπε, γι΄ αυτό και στόχος της ΝΔ, εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στις ερχόμενες εκλογές, είναι να αλλάξει τα υπάρχοντα αρνητικά δεδομένα, αρχής γενομένης από την ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία.
Μιλώντας στον ανταποκριτή του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ για τα μεγάλα ενεργειακά έργα, όπως ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, είπε ότι «όλοι ξέρουμε ότι σήμερα αυτά τα έργα, είτε έχουν ανασταλεί είτε έχουν βαλτώσει.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «υπάρχει ευρύ φάσμα επενδυτικών δυνατοτήτων για ξένες επενδύσεις γενικότερα, αλλά και ειδικότερα για επενδύσεις που μπορούν να προσελκύσουν το ρωσικό ενδιαφέρον. Στην ενέργεια και τις υποδομές της, αναμφίβολα, αλλά και πέραν αυτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages