Δυτική Μάνη με σοβαρές ελλείψεις υποδομών... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δυτική Μάνη με σοβαρές ελλείψεις υποδομών...

Δυτική Μάνη με σοβαρές ελλείψεις υποδομών...

Share This
Η έλλειψη υποδομών στο Δήμο Δυτικής Μάνης φαίνεται να αποτελεί τον ισχυρότερο ανασταλτικό παράγοντα περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από αυτά που είπε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας το βράδυ της Πέμπτης ο δήμαρχος Δημ. Γιαννημάρας.
Ο κ. Γιαννημάρας ανέφερε πως η βιομηχανία της περιοχής είναι ο τουρισμός και πως καταβάλλεται προσπάθεια ανάπτυξης, όχι μόνο στο παραθαλάσσιο, αλλά και στο ορεινό τμήμα. Όμως, παρατήρησε, δεν υπάρχει αποχέτευση ή βιολογικός καθαρισμός, ενώ βρήκε από τον πρώην Δήμο Αβίας δύο αρχικές εργασίες για την Αβία και τους Δολούς, που μετά από επεξεργασία υποβλήθηκαν στο Τεχνικό Συμβούλιο Έργων, προκειμένου να προεγκριθούν. Αν δοθεί η έγκριση, ακολουθεί η διαδικασία κατάρτισης των τευχών δημοπράτησης, και πιθανολόγησε την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ.
Όσον αφορά στον πρώην Δήμο Λεύκτρου, είπε πως είχε υποβληθεί από το Μάρτιο αίτημα για τη μελέτη – κατασκευή βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης στο ΥΠΕΚΑ. Μέχρι προχθές, όπως είπε, ήταν άγνωστη η εξέλιξη του αιτήματος. Όμως, μετά τη μετάβασή του στην Αθήνα προέκυψε μια συζήτηση πολύ καρποφόρα, όπως τη χαρακτήρισε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου.
Ύδρευση
Σημαντικός είναι και ο τομέας της ύδρευσης. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν γενικά προβλήματα με διαρροές, αλλά πρόσθεσε ότι το δίκτυο της Αβίας είναι πιο νέο από εκείνο του Λεύκτρου.
Εξέφρασε ακόμη την άποψη ότι μπορεί να γίνει υδρομάστευση και άλλων πηγών, προκειμένου να αυξηθούν οι ποσότητες νερού, ενώ έχει υποβάλει αίτημα για γεώτρηση στην Καστάνια, όπου θεωρητικά έχει νερό, και αναμένει την έγκριση από μέρα σε μέρα.
Έχει δε και την υπόσχεση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη για την ενίσχυση των ποσοτήτων νερού μέσω του Συνδέσμου Ύδρευσης κι αν αυτό εξασφαλιστεί, το επιπλέον νερό θα διατεθεί στην παραλιακή ζώνη και οι πηγές από το Ρίντομο και το Βυρό θα ενισχύσουν το ορεινό τμήμα του Δήμου.
Ανέφερε, επίσης, ότι έχει επαφή με το ΙΓΜΕ, εκπρόσωπος του οποίου τον πληροφόρησε πως το θέμα μπορεί να λυθεί εσωτερικά και του υποσχέθηκε περισσότερες λεπτομέρειες σε προσεχή επίσκεψή του στην περιοχή.
Πάντως, είπε πως θα ήθελε να κατασκευαστούν φράγματα σε δύο σημεία, ώστε να κατακρατούν τις ποσότητες νερού, προτού χυθούν ανεκμετάλλευτες στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages