Μέχρι 20 Ιανουαρίου η προθεσμία διόρθωσης λαθών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μέχρι 20 Ιανουαρίου η προθεσμία διόρθωσης λαθών

Μέχρι 20 Ιανουαρίου η προθεσμία διόρθωσης λαθών

Share This
Λήγει την προσεχή Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, η προθεσμία που έχουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να προβούν σε διορθώσεις των λαθών που έχουν εντοπίσει κατά τον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων της ΔΕΗ.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει εκδώσει σχετική εγκύκλιο για τη διαδικασία που οφείλουν να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι, στην οποία και ξεκαθαρίζεται ότι θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να πληρώσουν το τέλος, έτσι όπως υπολογίστηκε για το 2011. Εφόσον γίνει η διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το αντίστοιχο τέλος του 2012, η καταβολή του οποίου θα ξεκινήσει από την προσεχή άνοιξη, με την πρώτη από τις συνολικά πέντε δόσεις, ενώ η 31η Μαρτίου έχει οριστεί ως ημερομηνία υπολογισμού του φετινού τέλους.
Αυτό σημαίνει ότι το τέλος δε θα επηρεαστεί από τυχόν αύξηση των αντικειμενικών αξιών φέτος, εκτός κι αν αυτή γίνει νωρίτερα από τα τέλη Μαρτίου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στον αρμόδιο Δήμο για τη διόρθωση λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.
Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για διόρθωση στον αρμόδιο Δήμο έως την 20ή Ιανουαρίου 2012. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, οι Δήμοι θα πρέπει να αποστείλουν έως την 27η Ιανουαρίου 2012 τις ενημερωμένες καταστάσεις στο Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ, ο οποίος, ακολούθως, θα πρέπει να τις αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, που θα τις ελέγξει ενδεικτικά ως προς την τιμή ζώνης. Σε περίπτωση που εντοπιστεί λάθος σε τιμή ζώνης, η ΓΓΠΣ διορθώνει την κατάσταση, ενημερώνοντας σχετικά τον αρμόδιο Δήμο. Στη συνέχεια, έως τη 10η Φεβρουαρίου 2012, η ΓΓΠΣ διαβιβάζει τις καταστάσεις στο Διαχειριστή Δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages