Κλειδώνουν όλα μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κλειδώνουν όλα μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου

Κλειδώνουν όλα μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου

Share This
Την «απόλυτη συμφωνία» για τον επιδιωκόμενο τριπλό στόχο, το «κούρεμα» του χρέους, τη νέα-μαμούθ δανειακή σύμβαση και το νέο οικονομικό πρόγραμμα επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, έχοντας πια σαφές χρονοδιάγραμμα για το «κλείδωμα» τη 13η Φεβρουαρίου.
Η «ανοιχτή γραμμή» επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, που είχε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε τη σκληρή προετοιμασία του περασμένου τουλάχιστον Σαββατοκύριακου και τις τηλεφωνικές επαφές με τους «πρωταγωνιστές» της προ των πυλών συμφωνίας, κατ’ αρχάς για το PSI.
Η συνεδρίαση του Eurogroup φαίνεται ότι ήταν το πρώτο καθοριστικό βήμα για τη διάσωση της χώρας, δηλαδή την παραμονή στο ευρώ, με την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων που απαιτούνται για την επιτυχή έκβαση του πρωτόγνωρου εγχειρήματος επί ευρωπαϊκού… εδάφους.
Το επόμενο βήμα σταθεροποίησης της διαφαινόμενης απόφασης, όπως αναφέρει το Έθνος, αφορά στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 30 του μηνός, όπου οι ισχυροί της Ευρώπης καλούνται να «σφραγίσουν» σειρά επιλογών που δεν προέκυψαν χωρίς ειδική και λεπτομερή επεξεργασία.
Με βάση πάντα τη λήξη των ελληνικών ομολόγων συμφωνήθηκε χθες στις Βρυξέλλες ο ειδικότερος στόχος για την επίσημη προσφορά του PSI να «ταυτιστεί» με τη 13η Φεβρουαρίου και να «κινηθεί» στις «ράγες» της απόφασης της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου (επί κυβέρνησης Παπανδρέου).
Μέχρι τότε όλα τα σχετικά ζητήματα θα αντιμετωπιστούν στο επίπεδο του Euro Working Group και του Eurogroup, με διαδοχικές, αν χρειαστεί, συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages