Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στο ΣΔΙΤ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στο ΣΔΙΤ

Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στο ΣΔΙΤ

Share This
Υπεγράφη από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα η υπαγωγή του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ.
Ως επείγον και προ ημερησίας διάταξης, το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, παρουσία του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκου Μαντζούφα. Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είπε ότι από σήμερα θα «βγει» στον αέρα ο διεθνής διαγωνισμός, ενώ δήλωσε ότι την 1η Ιουλίου του 2012 δε θα υπάρχει καμία χωματερή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Επίσης, αναφερόμενος σε θέματα που προωθεί η Περιφέρεια, είπε ότι έρχονται εξελίξεις για την Ολυμπία Οδό, λέγοντας ότι η Ευρώπη ζητά να ξεκαθαρίσει το έργο και να προχωρήσει.
Στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης συμμετείχαν οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ως πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τάσος Γιαννίτσης, υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Πάρις Κουκουλόπουλος, υφυπουργός Εσωτερικών, Θάνος Μωραΐτης, υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και ο κ. Νίκος Μαντζούφας και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήδη εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και αναθέρμανσης της οικονομίας, και στο πλαίσιο αυτό προωθούμε δυναμικά και τα έργα ΣΔΙΤ, ειδικότερα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, με παράλληλη συγχρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages