Εξελέγη το Δ.Σ. του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εξελέγη το Δ.Σ. του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας

Εξελέγη το Δ.Σ. του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας

Share This
Με το Προεδρικό Διάταγμα για σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας εν αναμονή και υπό τις αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο παραπάνω νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής: Πρόεδρος: Στέλιος Στασινόπουλος, Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μανδηλάρης, Μέλη: Ιωάννης Αδαμόπουλος, Θόδωρος Μπρεδήμας, Λίλιαν Ψυλάκη, Δημήτρης Θωμόπουλος, Χαράλαμπος Καρακύκλας και Γιώργος Παπαδόπουλος. Το νέο Δ.Σ. συμπληρώνεται από το λιμενάρχη Κώστα Λαμπρόπουλο.
Από τα οκτώ νέα μέλη του Συμβουλίου τα έξι προτάθηκαν από τη Δημοτική Αρχή και τα υπόλοιπα δύο (Θ. Μπρεδήμας και Γιώργος Παπαδόπουλος) από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε καθορίστηκε από την πλειοψηφία και υπήρξε η αιτία να σημειωθούν σοβαρές αντιδράσεις από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες και κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή για καταστρατήγηση της έννοιας της εκπροσώπησης.
Μάλιστα, πρότειναν είτε να αυξηθούν τα μέλη σε έντεκα (11), ώστε να εκπροσωπηθούν και οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είτε να επιλεγούν πέντε μέλη από την πλειοψηφία και τρία από τις μειοψηφίες. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε το γεγονός ότι από το νέο συμβούλιο απουσιάζει εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Παρά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις, ο δήμαρχος Παν. Νίκας στη μοναδική ένσταση που έδειξε να συμφωνεί ήταν με αυτή της εκπροσώπησης του Επιμελητηρίου, κάτι που θα εξετάσει, όπως είπε, αμέσως μόλις εκλεγεί η νέα διοίκηση του οργάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages