Πολιτικός σεισμός από τις δηλώσεις Γκιλμάζ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πολιτικός σεισμός από τις δηλώσεις Γκιλμάζ

Πολιτικός σεισμός από τις δηλώσεις Γκιλμάζ

Share This
Μετά την παραδοχή του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μ.Γιλμάζ πως τουρκικά χέρια έκαιγαν ελληνικά δάση, έλληνες πολιτικοί ζητούν με καθυστέρηση αποκατάσταση των ζημιών και αποζημιώσεις.
Σοβαρές χαρακτηρίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τις πληροφορίες που αποδίδονται στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ, για επιχείρηση εμπρησμού ελληνικών δασών από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του και επισημαίνει ότι οι πληροφορίες αυτές " πρέπει να διερευνηθούν".
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου κ Γρ. Δελαβέκουρας αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι " η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας".
ΝΔ: Βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τις δηλώσεις Γιλμάζ
Για βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάνει λόγο η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ ότι το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας έκαιγε Ελληνικά δάση, στο πλαίσιο επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών.
Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος ζητά από την κυβέρνηση Ερντογάν να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη, σε βάθος, ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα ενώ τονίζει πως επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους «βρώμικες επιχειρήσεις» έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους.
«Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει - εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία επιθυμεί να προσεγγίσει, ακόμη περισσότερο, η σημερινή Τουρκία» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages