Τουρισμός και ανάπτυξη για το μέλλον της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τουρισμός και ανάπτυξη για το μέλλον της Μεσσηνίας

Τουρισμός και ανάπτυξη για το μέλλον της Μεσσηνίας

Share This
«Τουρισμός, μεταποίηση και εξαγωγές στο νέο οικονομικό περιβάλλον – διαχείριση της κρίσης και αποφυγή επιπτώσεων» ήταν το θέμα της ημερίδας της οικονομικής εφημερίδας «Εξπρές», χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Elite της Καλαμάτας.
Κατά τη διάρκειά της αναπτύχθηκαν οι τρεις αυτοί μεγάλοι τομείς, ενώ ο Όμιλος Καλοφωλιάς βράβευσε ένα νέο αγρότη – επιχειρηματία για την εφαρμογή καινοτόμου συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής αγροτικών προϊόντων, τον κ. Δημήτριο Πάλλα, που διατηρεί μονάδα θερμοκηπίων στα Φιλιατρά.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης κ.ά.
Χαιρετισμοί
Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γ. Καλοφωλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεσσηνιακή καταγωγή της οικογένειάς του και την αγάπη που έχει για τον τόπο. «Όταν υπάρχει μια μεγάλη κρίση όπως αυτή που ζούμε, το πρώτο που κάνει κάποιος είναι να κοιτάξει τον εαυτό του. Όταν είναι άρρωστος ή φοβάται για το τι θα γίνει, πρέπει με μεγάλη ειλικρίνεια να δει τι θα κάνει μετά. Δεν το λέω αυτό με τόνο απαισιοδοξίας, αλλά με τόνο αισιοδοξίας. Αν δει κανείς τον εαυτό του, οφείλει και υποχρεούται να αισιοδοξεί, κοιτώντας και το παρελθόν της Μεσσηνίας, το οποίο είναι λαμπρό και σε μεγέθη και ανθρώπους. Χρειαζόμαστε να δούμε τον τόπο αυτό με αυτοπεποίθηση και απαιτήσεις, κυρίως, από τον εαυτό μας. Έχει πάρα πολλά να κάνει και να προσφέρει ο τόπος αυτός. Η Μεσσηνία είναι από τους ωραιότερους νομούς, όμως πρέπει να οργανωθούμε», παρατήρησε ο κ. Καλοφωλιάς.
Χαιρετισμό ακολούθως έκανε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς, ο οποίος είπε ότι χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να αντιμετωπισθεί η κρίση, υποστηρίζοντας πως ο τουρισμός και οι εξαγωγές είναι η ελπίδα της χώρας.
Παρουσίασε τους στόχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον τουρισμό και τη μεταποίηση, ενώ, μεταξύ άλλων, είπε ότι στόχος της είναι το Brand name Πελοπόννησος, η πιστοποιημένη αγροτική ανάπτυξη, η ανάδειξη της Πελοποννήσου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού και γι’ αυτό, όπως είπε, σχεδιάζεται δεκαετές τουριστικό πλάνο.
Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού Πελοποννήσου και Φορέα Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλος επικεντρώθηκε στις προσπάθειες του Δήμου για τον εντοπισμό αγροτών που θέλουν να ασχοληθούν και με άλλες καλλιέργειες, εκτός από αυτές που τώρα ασχολούνται, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Π. Ντίντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages