Έτοιμο σε 50 ημέρες το Μέγαρο Χορού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έτοιμο σε 50 ημέρες το Μέγαρο Χορού

Έτοιμο σε 50 ημέρες το Μέγαρο Χορού

Share This
Μπορεί να ακούγεται σαν… ανέκδοτο, αλλά φαίνεται να είναι η πραγματικότητα. Το έργο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας προχωρά πλέον με ικανοποιητικούς ρυθμούς, κι αν δεν υπάρξουν ανατροπές της τελευταίας στιγμής, όπως δήλωσε στο «Θάρρος» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, μέσα στις επόμενες 50 ημέρες θα πρέπει να έχει παραδοθεί από τον εργολάβο. Βέβαια, θα λείπουν κάποιες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου, αλλά, σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό του θα είναι έτοιμο.
Σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Ριζάς, «το Μέγαρο Χορού, σε ό,τι αφορά την οικονομική του κατάσταση, βρίσκεται σε καλό σημείο, αφού τις προηγούμενες ημέρες, ως γνωστόν, υπεγράφη από το υπουργείο Πολιτισμού ένα ακόμη κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ περίπου.
Σε ό,τι αφορά την πορεία κατασκευής του, στο εσωτερικό του κτηρίου τα πράγματα προχωρούν, θα έλεγα, αρκετά ικανοποιητικά και μέσα στις επόμενες 50 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί το συμβατικό έργο της εργολαβίας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2007.
Αυτές τις ημέρες τοποθετείται το πάτωμα, η μοκέτα και τα καθίσματα, ενώ έχουν ήδη ολοκληρωθεί μια σειρά από ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Επίσης, ολοκληρώνονται και οι μονώσεις. Λείπουν δύο βασικά μηχανήματα για την τελική διαμόρφωση της σκηνής, τα οποία έρχονται από μέρα σε μέρα και μέσα στο επόμενο διάστημα ελπίζουμε ότι θα παραληφθούν. Είμαστε σε καλό δρόμο, σε κάθε περίπτωση, και θεωρούμε ότι στις αρχές του 2012 θα έχουμε στα χέρια μας ένα βασικό πολιτιστικό εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης μας».
Κι ενώ η ιστορία με την κατασκευή του κτηρίου φαίνεται να τελειώνει, ανοικτό παραμένει ακόμα το θέμα της συντήρησης και λειτουργίας του χώρου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το θέμα φαίνεται να χειρίζεται το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο και προσανατολίζεται στην ίδρυση ενός Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, με τίτλο «Διεθνές Κέντρο Χορού» και έδρα την Καλαμάτα. Σε αυτό θα υπάγονται τόσο το Μέγαρο Χορού όσο και το Διεθνές Φεστιβάλ της Καλαμάτας. Όμως, τελευταία νέα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει να στηρίξει το μεγάλο αυτό έργο για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages