Με δανεικά οι συντάξεις και το δώρο... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Με δανεικά οι συντάξεις και το δώρο...

Με δανεικά οι συντάξεις και το δώρο...

Share This
Στο κόκκινο βρίσκονται τα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, καθώς για τρίτο συνεχόμενο μήνα θα αναγκαστούν να πληρώσουν με δανεικά απο άλλα ταμεία συντάξεις και δώρο Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega, το ΙΚΑ θα δανειστεί 230 εκατ. ευρώ απο το ΕΤΕΑΝ ενώ ο ΟΑΕΕ 130 εκατ. ευρώ απο το ταμείο βενζινοπολών.
Το Δεκέμβριο αναμένεται να εισπραχθεί και το ποσοστό που επιστρέφουν οι φαρμακοβιομηχανίες με βάση τον τζίρο που κάνουν και φτάνει τα 262 εκατ. Ευρώ. Ομως, λόγω της κρίσης και των συνεπειών της, το επόμενο έτος θα είναι το κρισιμότερο σε ότι αφορά τη λειτουργία των ταμείων εδώ και 40 χρόνια.
Η επιχορήγηση το 2012 θα μειωθεί κατα 1,4 δισ ευρώ και θα φτάσει στα 13,4 δισ. απο τα 14,8 δισ, που ήταν το 2011. Ταυτόχρονα οι απώλειες εσόδων λόγω ανεργίας, μείωσης μισθών και ελαστικής εργασίας θα φτάσουν τα 6 δισ.ευρώ μόνο στο ΙΚΑ. Σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ, Σάββα Ρομπόλη, δεν αποκελείεται το ενδεχόμενο να γίνουν νέες περικοπές ασφαλιστικών παροχών, λόγω της πρωτόγνωρης απώλειας εσόδων απο ασφαλιστικές εισφορές.
Την ίδια ώρα το υπουργείο εργασίας περιμένει το “πράσινο φως” απο την τρόικα για τις αναλογιστικές μελέτες των επικουρικών ταμείων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θεωρείται βέβαιο οτι απο τις αρχές του νέου χρόνου, όσα ταμεία είναι ελλειμματικά, θα κάνουν νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, όσων βγουν στη σύνταξη για πρώτη φορά μετά την 1-1-2012.
kalamatablogs..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages