Επαφές Μπάμη με Τατούλη για έργα του ΕΣΠΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επαφές Μπάμη με Τατούλη για έργα του ΕΣΠΑ

Επαφές Μπάμη με Τατούλη για έργα του ΕΣΠΑ

Share This
Ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας κ. Κατσαμπάνης, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Αλευράς και κ. Νικολάκου, ο διευθυντής της Διαχειριστικής Επιτροπής κ. Σκούρας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Μπάμης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο Οιχαλίας και από τη διαλογική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Τατούλης δεσμεύτηκε σε ορισμένα από αυτά, όπως:
Προώθηση λύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τη λειτουργία των Πυρηνελαιουργείων στη ΒΙΠΕ Μελιγαλά (τοποθέτηση φίλτρων κλπ.).
Αμεση προώθηση της οριστικής χωροθέτησης της σεισμόπληκτης περιοχής.
Εγκριση των προτάσεων έργων στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» από το Δήμο Οιχαλίας.
Ενταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής των έργων:
- «Αγ.Θεοδώρα – Αγιος Αθανάσιος – Διμάνδρα» (δρόμος σύνδεσης Αγ. Θεοδώρας και Επικούρειου Απόλλωνα)
- Ασφαλτόστρωση δρόμου από Τ.Κ. Κούβελα με 7η Επαρχιακή Οδό.
- Αποπεράτωση δρόμου Νέδα – Λύκαιο – Μεγαλόπολη.
- Προώθηση μελέτης και κατασκευής του έργου «Διαπλάτυνση 7ης Επαρχιακής Οδού από το Μελιγαλά έως Διμάνδρα
Σε πρόταση του Δημάρχου Οιχαλίας για τον εξηλεκτρισμό των κτηνοτροφικών μονάδων της περιοχής του Δήμου από την Περιφέρεια, ο κ. Τατούλης και ο κ. Αλευράς υιοθέτησαν την πρόταση και ζήτησαν να υποβληθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα οι αιτήσεις των κτηνοτρόφων της περιοχής στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Τέλος ο κ. Μπάμης ανέφερε ότι από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες γνωρίζουν τα προβλήματα της περιοχής και προσπαθούν για την αντιμετώπισή τους, δεδομένου της μικρής οικονομικής δυνατότητας των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages