«Όχι» σε λίστα, «ναι» σε κατάτμηση περιφερειών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Όχι» σε λίστα, «ναι» σε κατάτμηση περιφερειών

«Όχι» σε λίστα, «ναι» σε κατάτμηση περιφερειών

Share This
-«Δε θέλω λίστα, γιατί σε μία στιγμή που ο λαός θέλει να εκφραστεί δεν μπορείς να του επιβάλεις πρόσωπα»
Απορρίπτει το ενδεχόμενο να καθιερωθεί λίστα για την εκλογή των βουλευτών στις επόμενες εκλογές ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμφωνήσει σε πρόταση για κατάτμηση εκλογικών περιφερειών.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «εγώ δε θέλω λίστα και δε συμφωνώ, γιατί σε μία στιγμή που ο λαός θέλει να εκφραστεί δεν μπορείς να του επιβάλεις πρόσωπα». Είπε, πάντως, ότι είναι υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών, όπως είναι η Β΄ Αθηνών.
Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΔΓΜ, που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Προς Θεού, είναι δυνατόν κάποια θέματα που είναι δεκαετιών να τα λύσει μία μεταβατική κυβέρνηση σε τρεις μήνες;».
Σε ερώτηση, εξάλλου, σε σχέση με το θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων που ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι, ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε στην ομιλία του στη Βουλή, ενώ και για το θέμα του βουλευτή της Ν.Δ. Πάνου Καμμένου, που δήλωσε ότι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε να εννοηθεί ότι πρώτα θα πρέπει να δει συγκεκριμένες ενέργειες και μετά θα αποφασίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages