Μειώσεις σοκ 92% στις τιμές φαρμάκων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μειώσεις σοκ 92% στις τιμές φαρμάκων

Μειώσεις σοκ 92% στις τιμές φαρμάκων

Share This
Έκπτωση 92% επετεύχθη από την αγορά μόνο ενός φαρμάκου για τα νοσοκομεία της χώρας μέσω της νέας διαδικασίας της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την αγορά φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία.
Κέρδος 92% μόνο από την αγορά ενός φαρμάκου επετεύχθη με την ηλεκτρονική δημοπρασία του Νοεμβρίου που πραγματοποίησε το υπουργείο Υγείας για την προμήθεια του αντιβιοτικού σιπροφλοξαξίνη που αφορά τις ανάγκες όλων των νοσοκομείων της χώρας.
Πρόκειται για μια ηλεκτρονική διαδικασία που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στη χώρα και στόχο έχει να αγορασθούν φάρμακα φθηνότερα όχι με βάση την εμπορική τους ονομασία αλλά με βάση τη δραστική ουσία.
Η μειωμένη αυτή τιμή αποδεικνύει αν μη τι άλλο ότι επί σειρά ετών η διαδικασία που ακολουθούνταν ήταν πολύ ακριβότερη αφού αγοράζονταν μόνο πρωτότυπα φάρμακα και όχι αντίγραφα (γενόσημα) που έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα. Είναι ενδεικτικό ότι για το συγκεκριμένο αντιβιοτικό η προϋπολογισθείσα δαπάνη ήταν 5.200.000 ευρώ και κατέληξε να κοστίσει μόνο 420.000 ευρώ. Δηλαδή υπήρξε μέσω της ηλεκτρονικής δημοπρασίας μείωση της τάξης του 92%.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος:«Η διαφορά στην τιμή είναι εκκωφαντική, όταν αγοράζουμε με διαφορά 92%. Και έτυχε στην προκείμενη περίπτωση η δραστική ουσία αυτή να είναι γενόσημο. Δηλαδή επιτυγχάνεται και ο άλλος μας στόχος, που είναι στόχος πανευρωπαϊκός - δεν είναι μόνο ελληνικός - της προώθησης των γενοσήμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages