Σειρά εκδηλώσεων για τα 25χρονα από τους σεισμούς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σειρά εκδηλώσεων για τα 25χρονα από τους σεισμούς

Σειρά εκδηλώσεων για τα 25χρονα από τους σεισμούς

Share This
25 χρόνια μετά τους φονικούς σεισμούς του 1986 και η πόλη της Καλαμάτας ακόμα δεν έχει ξεχάσει, όμως δε φαίνεται και διατεθειμένη να αφήσει στη λήθη όλα όσα συνέβησαν στις 13 Σεπτεμβρίου εκείνης της χρονιάς, λίγο μετά τις 8.20 το βράδυ.
Για το λόγο αυτό, φέτος, με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου αιώνα, οργανώνει σειρά εκδηλώσεων διατήρησης της ιστορικής μνήμης, αλλά και παραδειγματισμού από αυτά που συνέβησαν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Έτσι, στις 14 Σεπτεμβρίου 2011 ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων. Αυτές θα ξεκινήσουν με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς από τους σεισμούς και θα συνεχιστούν στη διασταύρωση των οδών Κροντήρη και Νέδοντος με την αποκάλυψη σχετικού μνημείου.
Στη συνέχεια, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα διεξαχθεί σχετική εκδήλωση με τη συμμετοχή του δημάρχου της εποχής εκείνης Σταύρου Μπένου και του καθηγητή Σεισμολογίας Δημήτρη Παπανικολάου, ο οποίος ήταν από τους πρώτους ειδικούς επιστήμονες που εργάστηκαν πάνω στο συγκεκριμένο τοπικό φυσικό φαινόμενο, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τα γεγονότα της εποχής, ενώ θα υπάρχει και σχετική έκθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages