Καίγεται ξανά η Ελλάδα- Πυρκαγιές σε Εύβοια, Λακωνία, Κερατέα και Ζάκυνθο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καίγεται ξανά η Ελλάδα- Πυρκαγιές σε Εύβοια, Λακωνία, Κερατέα και Ζάκυνθο

Καίγεται ξανά η Ελλάδα- Πυρκαγιές σε Εύβοια, Λακωνία, Κερατέα και Ζάκυνθο

Share This
Τέσσερα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα !! Την εκδοχή του εμπρησμού εξετάζουν οι αξιωματικοί του πυροσβεστικού σώματος, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην θέση Μπαλντά στην Κερατέα Αττικής.
Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους αξιωματικούς, η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικές εστίες σε απόσταση περίπου 200 μέτρων η μία από την άλλη, αλλά δεν πρόλαβε να πάρει μεγάλες διαστάσεις γιατί αντιμετωπίστηκε άμεσα από επίγειες δυνάμεις και ένα ελικόπτερο. Από τις φλόγες κάηκαν περίπου 40 στρέμματα δασικής έκτασης ενώ η φωτιά πέρασε μέσα και από αυλές σπιτιών χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές.....
Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ρέμα της Ζακύνθου, στην περιοχή Αργάσι.
Παράλληλα, λίγο πριν τις 19:30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά και σε αγροτική περιοχή των Μολαών Λακωνίας, για την οποία κινητοποιήθηκε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, και έχει περιοριστεί, ενώ εκφράζεται και αισιοδοξία για την κατάσβεσή της.
Άσχημη η εικόνα από το μέτωπο της Εύβοιας, όπου καίγεται από νωρίς το μεσημέρι πευκοδάσος και πουρνάρια σε τεράστιο μέτωπο από τον Άγιο ως σχεδόν την Αιδηψό, χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Νωρίτερα
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κερατέα Αττικής, που είχε ξεσπάσει λίγο μετά τις 2:30 μετά το μεσημέρι στη περιοχή της Κακιάς Θάλασσας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, έχοντας κάψει εκτάσεις χαμηλής βλάστησης.
Αυξάνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δύσβατη δασική περιοχή της Εύβοιας, μεταξύ Αγίου και Αγιόκαμπου. Επί τόπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 πεζοπόρα, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνει σημαντικά ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή και φθάνει τα 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages