Μέσω site η ενημέρωση για τις ωριαίες διακοπές ρεύματος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μέσω site η ενημέρωση για τις ωριαίες διακοπές ρεύματος

Μέσω site η ενημέρωση για τις ωριαίες διακοπές ρεύματος

Share This
Οι διακοπές που δίνονται από την ΔΕΗ δεν είναι ακριβείς διότι αλλάζουν ανά ώρα σύμφωνα με την ζήτηση !!Με το «καλημέρα» των απεργιών που έχει κηρύξει η ΓΈΝΟΠ-ΔΕΗ ήρθαν και οι διακοπές ηλεκτροδότησης. Και μάλιστα σε μια εποχή που ο υδράργυρος δείχνει 35 βαθμούς Κελσίου. Έτσι σε ωριαίες διακοπές ρεύματος υποχρεώθηκαν καταναλωτές κυρίως στο νότιο τμήμα της χώρας και στην Ήπειρο, αλλά και σε περιοχές της Αττικής (π.χ. Αιγάλεω, Μαρούσι), καθώς λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στην εταιρία περίπου 16 μονάδες παραγωγής ρεύματος έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
Διακοπές θα γίνουν και σήμερα, ενώ αν συνεχιστούν οι απεργίες (η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για κυλιόμενες 48ωρες, αλλά μένει να φανεί αν θα επιμείνει στην απόφαση της, καθώς ο νέος υπ. Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο αποκρατικοποίησης του 17% της επιχείρησης), η ΔΕΗ θα συνεχίσει την εκ περιτροπής διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα.
Πώς διαμορφώνονται
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΔΕΗ, οι διακοπές ρεύματος θα είναι ωριαίες και θα ανακοινώνονται τόσο στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.dei.gr) όσο και μέσω ειδικής τηλεφωνικής γραμμής (210-9298100). Σημειώνεται ότι οι διακοπές που ανακοινώνει η ΔΕΗ διαμορφώνονται και από τη ζήτηση καθώς και από το εάν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή. Κατά συνέπεια, όπως λένε στελέχη της, η ενημέρωση για τις σημερινές διακοπές ρεύματος θα δοθεί εφόσον ελέγξουν το σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά πολλοί καταναλωτές θα ενημερώνονται για τις διακοπές ρεύματος στην περιοχή τους όχι την προηγούμενη ημέρα, αλλά μερικές ώρες νωρίτερα.
Η ΔΕΗ ζήτησε και από τους μεγάλους πελάτες της στη βιομηχανία να μειώσουν την κατανάλωση, αλλά και από τα νοικοκυριά να πε­ριορίσουν τη χρήση ενέργειας στις ώρες αιχμής (12 με 3 μ.μ. και 8 με 10 μ.μ.). Επίσης ζήτησε τον περιορισμό της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών (ηλεκτρικό σίδερο, κλιματιστικό κ.ά.).
Παράλληλα, συνιστά να είναι εκτός λειτουργίας ευαίσθητες συσκευές όπως στερεοφωνικά, τηλεοράσεις κ.ά. καθώς υπάρχει κίνδυνος βλαβών από τη διαφορά τάσης στη διακοπή και επαναλειτουργία της ηλεκτροδότησης. Επίσης προειδοποιεί να μη χρησιμοποιούνται ανελκυστήρες, καθώς το χρονοδιάγραμμα διακοπών ρεύματος που δίνει δεν μπορεί να είναι απολύτως ακριβές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages