«Βυζαντινή δοκιμασία » η αδειοδότηση του Costa Navarino - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Βυζαντινή δοκιμασία » η αδειοδότηση του Costa Navarino

«Βυζαντινή δοκιμασία » η αδειοδότηση του Costa Navarino

Share This
Το «Δεκάλογο» των προτεραιοτήτων για τον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε η υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Όλγα Κεφαλογιάννη που ήταν ομιλήτρια στο συνέδριο «Tourism Investment Conference: Focus on Greece» που διοργάνωσαν χθες στην Αθήνα η Financial times Ltd και η Boussias Communications. Αναφερόμενη στην Γραφειοκρατία που μαστίζει τις επενδύσεις ανέφερε σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του Costa Navarino στην Μεσσηνία, η κα Κεφαλογιάννη είπε χαρακτηριστικά « ..Είναι απερίγραπτη η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές. Το Costa Navarino, για παράδειγμα,ένα από τα πιο σύγχρονα ξενοδοχεία της Ελλάδας,δημιουργήθηκε μετά από 15ετείς γραφειοκρατικές περιπέτειες. Έγινε τελικά, χάρη στην τεράστια επιμονή του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, που είχε σαν όνειρο ζωής.....αυτή τη μονάδα και τη μετατροπή της Μεσσηνίας σε τουριστικό πόλο έλξης.
Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Θέλουμε σύνθετα τουριστικά θέρετρα, για να προσελκύσουμε τουρισμό υψηλού εισοδήματος, δεν υπάρχει όμως το πλαίσιο, δεν υπάρχει η ταχύτητα και η διαφάνεια στις διαδικασίες αδειοδότησης, που θα φέρουν τις σχετικές επενδύσεις.«Γκολφ στην Ελλάδα: Μια ‘βυζαντινή’ δοκιμασία», είναι ο τίτλος περσινού δημοσιεύματος στην Wall StreetJournal, που αποτυπώνει πολύ ρεαλιστικά την κατάσταση. 2.000 υπογραφές, χρειάστηκε να μαζέψει ο διευθυντής μεγάλης επενδυτικής εταιρεία για τουριστικό σύμπλεγμα στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Νομίζω ότι αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό, γιατί η Ελλάδα έχει μόνο 6 πλήρη γήπεδα γκολφ, τη στιγμή που η Ισπανία έχει 300, και γιατί τα νησιά, προσελκύουν κυρίως χαμηλού εισοδήματος τουρισμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages