Η Φλόγα της ελπίδας στην Μάνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Φλόγα της ελπίδας στην Μάνη

Η Φλόγα της ελπίδας στην Μάνη

Share This
Με συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και ευγνωμοσύνης την Τρίτη 21 Ιουνίου οι Μανιάτες υποδέχθηκαν στην Αρεόπολη και στο Γύθειο τους λαμπαδηδρόμους των Special Olympics.
Αθλητές από όλο τον κόσμο μετέφεραν το μήνυμα της ελπίδας
και προσκάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες που ξεκινούν το Σαββατοκύριακο καθιστώντας την Αθήνα το κέντρο του κόσμου και του ευ αγωνίζεσθαι.
Δύο σεμνές και λιτές εκδηλώσεις στην Αρεόπολη (στην πλατεία Μαυρομιχάλη) και στο Γύθειο ( στο Περιβολάκι) σηματοδότησαν την υποδοχή των αθλητών, των συνοδών τους και των υπευθύνων των αγώνων. ΑΠΌ ΤΗ Δημοτική Αρχή της Ανατολικής Μάνης....
Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Δ.Σ. και Προέδρου του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου, Μιχάλη Αγριόδημα ο οποίος μεταξύ άλλων στην σύντομη ομιλία του στο Γύθειο τόνισε : ο Δήμος Ανατολικής Μάνης καλωσορίζει τους 7500 αθλητές από 185 χώρες του κόσμου που θα βρεθούν στη χώρα που γεννήθηκαν οι αληθινές αξίες του αγωνιστικού πνεύματος, για να μας υπενθυμίσουν για μια φορά ακόμα πιο είναι το πραγματικό νόημα του αθλητισμού.
Η Αθήνα, εφτά χρόνια μετά τη λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα ζήσει ξανά πρωτόγνωρες συγκινήσεις.
Στόχος της ιδρύτριας του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics της Euniche Kennedy Shriver – η οποία ήταν αδελφή του Προέδρου John Kennedy – ήταν η δημιουργία μιας κοινωνίας που δεν θα ορίζεται από αυτούς που αποκλείονται, αλλά και αυτούς που εντάσσονται, στη σημερινή Ελλάδα βρίσκει απήχηση όχι μόνο στους συμμετέχοντες αλλά και σε όλους εμάς.
Οι Special Olympics, ίσως είναι ο μοναδικός αυτή τη στιγμή παγκόσμιος οργανισμός, που δίνει στα άτομα με δεξιότητες την πρώτη θέση, τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν, να αποδεικνύουν καθημερινά ότι μπορούν να είναι ενεργοί πολίτες.
Στους αγώνες Special Olympics δεν υπάρχουν ηττημένοι αλλά μόνο νικητές. Νικητές στον αγώνα που κάνουν για να κερδίσουν την αυτοεκτίμησή τους, καθώς και το σεβασμό όλων μας για την διαφορετικότητά τους.
Ελάτε να γεμίσουμε τα όνειρα των αθλητών αυτών με άρωμα ζωής, να δείξουμε ότι η κοινωνία μας στηρίζει με κάθε τρόπο το δικαίωμα για ίσα δικαιώματα στη ζωή όλων των ανθρώπων, προσδοκώντας σε ένα περιβάλλον ζεστό, γεμάτο αγάπη και σεβασμό, αντάξιο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του πολιτισμού μας. Καταλήγοντας ο κ. Αγριόδημας ανέφερε: από το φιλόξενο Γύθειο και εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των συμπατριωτών μου εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες των Special Olympics και θα κλείσω με τον όρκο του αθλητή των Special Olympics
ΘΕΛΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ!
ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ
Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τις αστυνομικές αρχές , τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους για την συμμετοχή τους και τη βοήθειά τους σε αυτή την τόσο σημαντική γιορτή του αθλητισμού, καθώς επίσης και τους κατοίκους που με την παρουσία τους έστειλαν ηχηρό μήνυμα στους πολίτες του όλους κόσμου για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages