48ωρη απεργία για το μεσοπρόθεσμο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

48ωρη απεργία για το μεσοπρόθεσμο

48ωρη απεργία για το μεσοπρόθεσμο

Share This
ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής κατεύθυνσης, με άμεση απόσυρση του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος και όχι αλλαγές προσώπων, ζητούν τα συνδικάτα, τα οποία προχωρούν σε νέες, δυναμικές κινητοποιήσεις. Χθες, η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης γενικής απεργίας σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ κατά τη συζήτηση και ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.
Στις 21 Ιουνίου, ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης των συνδικάτων, θα πραγματοποιηθεί διάβημα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Eνωσης στην Αθήνα ενώ αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στην ευρω-διαδήλωση, στο Λουξεμβούργο.
Εξάλλου, η εκτελεστική επιτροπή της συνομοσπονδίας έλαβε εξουσιοδότηση να καθορίσει τα επόμενα απεργιακά βήματα. Πρόκειται για κινητοποιήσεις κάθε φορά που η κυβέρνηση θα προωθεί εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος......
Εν τω μεταξύ, σήμερα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήρια στις 11 το πρωί στην Ομόνοια και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος, την Τρίτη 21 του μηνός, στις 7 το απόγευμα.
Η Oμοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος προχωρά σε 24ωρη απεργία στις 24 Ιουνίου, ενώ αναμένονται και νέες κινητοποιήσεις σε κλαδικό επίπεδο από ομοσπονδίες εργαζομένων που θίγονται από τα νέα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages