Πολυεπίπεδες συναντήσεις Υπερπεριφερειάρχη με θεσμικούς φορείς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πολυεπίπεδες συναντήσεις Υπερπεριφερειάρχη με θεσμικούς φορείς

Πολυεπίπεδες συναντήσεις Υπερπεριφερειάρχη με θεσμικούς φορείς

Share This
Σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της Πελοποννήσου είχε σήμερα στην Τρίπολη ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος.
Συνάντηση με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Η παρούσα κατάσταση και οι προοπτικές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Αρκαδία ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του κ. Αποστολόπουλου με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Μπουντρούκα και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο. Κοινό τόπο της συζήτησης αποτέλεσε η ανάγκη βελτίωσης του κλίματος στην αγορά και η στήριξη της βιωσιμότητας των αρκαδικών επιχειρήσεων. Εξετάστηκαν παλαιά επιχειρηματικά σχέδια που εκκρεμούν προς ένταξη στον επενδυτικό νόμο, καθώς και η κατοχύρωση τρόπων πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε πηγές χρηματοδότησης.
Συνάντηση με την Ένωση Γονέων Τρίπολης
Τοπικά προβλήματα σχολικής στέγης, αλλά και εκπαιδευτικά ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, συζητήθηκαν στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα με αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Τρίπολης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εμπλοκή που έχει παρουσιάσει η ανέγερση του Πειραματικού και του Μουσικού Σχολείου στην Τρίπολη, τα οποία χρηματοδοτούνται από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και αντιμετωπίζουν πρόβλημα πληρωμών. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τρόπο εισαγωγής στα Α.Ε.Ι., τις μεταγραφές φοιτητών και το σχέδιο νόμου που επαναπροσδιορίζει την λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχεδίων.
Σύσκεψη με Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Μεσσηνίας
Αποδοτική ήταν η συνεργασία του Γενικού Γραμματέα με εκπροσώπους του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Μεσσηνίας υπό τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Γεωργουλόπουλο. Η συνάντηση, που ορίστηκε έπειτα από αίτημα του Συνδέσμου και στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες, αφορούσε το θέμα που έχει προκύψει με τους διαγωνισμούς αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Απόρροια της σύσκεψης ήταν η διευθέτηση όλων των προβλημάτων που ο Σύνδεσμος είχε επισημάνει με πρόσφατο έγγραφό του.
Συνεργασία με Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας
Ο κ. Αποστολόπουλος είχε επίσης συνεργασία με τον Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Μανώλη Σκάντζο. Εξετάστηκε το θέμα της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την βελτίωση των εγκαταστάσεων του λιμένος Άστρους.

Συνεργασία με Δήμαρχο Μεσσήνης
Το σημερινό πρόγραμμα του κ. Αποστολόπουλου έκλεισε η συνάντησή του με τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλο. Ο κ. Αναστασόπουλος έθεσε υπ’ όψιν του Γενικού Γραμματέα δέσμη προτάσεων αναφορικά με την υλοποίηση έργων και τη θεραπεία προβλημάτων στην περιοχή (αδειοδότηση περιβαλλοντικών όρων, ένταξη οδικών αξόνων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, δίκτυο ύδρευσης), δράσεις που, όπως υπογράμμισε, θα προσδώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της Μεσσήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages