Ποδηλάτες Καλαμάτας : Ενωτική ποδηλατοδρομεία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ποδηλάτες Καλαμάτας : Ενωτική ποδηλατοδρομεία

Ποδηλάτες Καλαμάτας : Ενωτική ποδηλατοδρομεία

Share This
Με άλλα λόγια επιδιώκουμε να ανοίξουμε διόδους δημόσιας διαβούλευσης και συζήτησης πάνω στο μείζον θέμα την βιώσιμης κινητικότητας μεσα στην πόλη της Καλαμάτας π.χ. νέοι ποδηλατοδρόμοι, πεζόδρομοι, ελεύθεροι χώροι), θέτοντας έτσι τις βάσεις για έναν δίκαιο και ειλικρινή σχεδιασμό .
Διεκδικούμε την προστασία και την φροντίδα των ελεύθερων χώρων (πλατείες, πεζοδρόμια, πάρκα, άλση,) και απαιτούμε την δημιουργία νέων, στις επέκτασεις του πολεοδομικού σχεδίου.
Οι ποδηλατόδρομοι και οι ελεύθεροι χώροι για εμάς συμβάλουν σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας.
Είμαστε σε θέση να καταλάβουμε και να προτείνουμε ότι με το να αναπτύσσεται μια πόλη άναρχα, περιφερειακά του κέντρου της ,αυτό ,εν καιρώ, θα έχει ολέθριες συνέπειες για την ποιότητα και το κόστος ζωής των κατοίκων της.
Το Critical Mass Ride (CMR) ή Κρίσιμη Μάζα -στα ελληνικά- αποτελεί θεσμό στο εξωτερικό, αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρα μας.
Η γενική ιδέα του critical mass είναι μία μαζική βόλτα με ποδήλατα, ξεκινώντας από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης κάθε μήνα, μια συγκεκριμένη μέρα. Σίγουρα ο σκοπός δεν είναι η ταχύτητα σε μια τέτοια βόλτα, αλλά κυρίως η προβολή του ποδηλάτου. Είναι μια γιορτή για το ποδήλατο στους δρόμους, έξω από κάθε προσπάθεια «προστασιας ή χορηγίας»
Το CMR δεν προσπαθεί να εναντιωθεί στα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία ή τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται, απλά παίρνει το μερίδιό του στο οδόστρωμα από όπου περνάει.
Το critical mass ride είναι μια προσπάθεια διεκδίκησης του δικαιώματός μας να χρησιμοποιούμε το δρόμο και να εκφραζόμαστε ελευθερα σε αυτον.
Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι το Κεντρο Περιβαλλοντικης Εκπαιδευσης Καλαμάτας συμμετέχει μαζί μας στην πανελλαδική ποδηλατοπορία της Κυριακής 8 Μαΐου και …δανείζει ποδήλατα!!!!
.Όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί να λάβει μέρος και δεν έχει ποδήλατο μπορεί να δανειστεί από το Κ.Π.Ε Καλαμάτας που βρίσκεται στην οδό Θουκυδίδου 2 . Το μόνο που χρειάζεται είναι να πάει στο Κ.Π.Ε την Κυριακή, στις 11.30 για να διαλέξει το ποδήλατο που θέλει!!! 
Για πληρ. στο τηλ. 27210-86147
Σας περιμένουμε όλοι την Κυριακή , 12.00 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με το ποδήλατό σας και πάνω από όλα Καλή Καρδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages