Η ΑΤΕ παραμενει τελικά στην κυριότητα του Κράτους; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΑΤΕ παραμενει τελικά στην κυριότητα του Κράτους;

Η ΑΤΕ παραμενει τελικά στην κυριότητα του Κράτους;

Share This
Το παραπάνω δηλώνεται και εγγράφως στην απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην υπ’ αριθμόν 14489/06-04-11 ερώτηση που υπέβαλε η βουλευτής Μεσσηνίας, Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος.
Σε αντίθεση με το περιεχόμενο πολλών πρόσφατων δημοσιευμάτων σε έντυπα πανελλαδικής εμβέλειας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαβεβαιώνει τη βουλευτή Μεσσηνίας ότι, «από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα των αποκρατικοποιήσεων η θέση που διατυπώσαμε (σαν Υπουργείο) είναι να παραμείνει η ΑΤΕ, όχι μόνο γενικά στο δημόσιο έλεγχο, αλλά ειδικότερα η κατοχή τουλάχιστον του 51% των μετοχών από το Δημόσιο».....
Στη συνέχεια, ο Υπουργός αποκαλύπτει ότι «η παραπάνω θέση έγινε αποδεκτή στην απόφαση του πρόσφατου Υπουργικού Συμβουλίου».
Σε αυτό το πλαίσιο, γίνεται αντιληπτό ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση και επιθυμία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να θέσει την Αγροτική Τράπεζα υπό καθεστώς ιδιωτικοποίησης.
Ωστόσο, στην αντίστοιχη απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στην ίδια ερώτηση, σε πρότερη όμως ημερομηνία (29-04-11), ο κ. Παπακωνσταντίνου γνωστοποιεί ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ATEbank». Μάλιστα, δηλώνει ότι προτεραιότητα για το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας είναι η αναδιάρθρωση και εξυγίανση της λειτουργίας της Τράπεζας εντός των ορίων που θέτει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του καθεστώτος περί κρατικών ενισχύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages