Ικανοποίηση κρεοπωλών για κίνηση - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ικανοποίηση κρεοπωλών για κίνηση

Ικανοποίηση κρεοπωλών για κίνηση

Share This
Αυξημένη είναι η κίνηση αυτές τις μέρες στα κρεοπωλεία, ενώ οι παραγγελίες δίνουν και παίρνουν. Με βάση τις κρατήσεις τις οποίες έχουν, κρεοπώλες της Καλαμάτας χαρακτηρίζουν καλή τη μέχρι τώρα ζήτηση σε αμνοερίφια, καθώς και σε άλλα είδη κρέατος. Οι τιμές στο αρνί κυμαίνονται από 9 έως 11 ευρώ, στο κατσίκι από 10 έως 11,50, ενώ τα υλικά για τη μαγειρίτσα κοστίζουν από 5 έως 6 ευρώ το κιλό.
«Κίνηση υπάρχει και ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον όπως κάθε χρόνο για το παραδοσιακό πασχαλινό τραπέζι» μας είπε χθες ο κρεοπώλης Βαγγέλης Μάλαμας.
«Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο και πιστεύω ότι οι καταναλωτές το ξέρουν και μας εμπιστεύονται. Υπάρχουν και πελάτες οι οποίοι δίνουν παραγγελία να τους φτιάξουμε κοκορέτσι έτοιμο στη σούβλα (κοστίζει γύρω στα 10,50 ευρώ το κιλό), όμως άλλοι θέλουν να το φτιάξουν οι ίδιοι στο σπίτι, γιατί τους αρέσει να ασχολούνται. Φτιάχνουμε, επίσης, γαρδούμπες, σεφταλιές, μικρά κοκορετσάκια, ρολά…
Βέβαια, η ζήτηση δεν έχει κορυφωθεί. Κατεβαίνουν σιγά σιγά και οι επισκέπτες, οπότε από αύριο πιστεύουμε θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα. Μέχρι αυτή την ώρα, πάντως, πάμε πολύ καλά. Και όλα τα κρέατα είναι ντόπια, κατσικάκια από τον Ταΰγετο, αρνάκια από τον Μελιγαλά, κοκοράκια, κουνελάκια, κ.λπ.».
Ικανοποιημένος και ο Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος παρατήρησε: «Καλά πάει η κίνηση, έχει ξεκινήσει να ψωνίζει ο κόσμος, είναι και οι επόμενες μέρες, θα δούμε και στη συνέχεια. Μέχρι στιγμής, η ζήτηση είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι».
Όσο για το τι προτιμούν οι πελάτες του: «Άλλοι αρνί και άλλοι κατσίκι, είναι μοιρασμένα. Και φυσικά πατσές, συκωταριές, ποδαράκια και αντεράκια. Όλα τα κρέατα που έχουμε είναι ντόπια, Μεσσηνίας».
Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι βλέπει την αγοραστική κίνηση και ο κρεοπώλης Ηλίας Κλείδωνας: «Δεν έχουμε παρατηρήσει κάποια μείωση στις παραγγελίες φέτος. «Φυλάγεται» λίγο ο κόσμος, όμως πάμε καλά. Οι περισσότεροι ζητούν αρνί και κατσίκι, χοιρινές μπριζόλες πολύ, κοντοσούβλι και χοιρινό γενικά. Εάν ο πελάτης μάς το ζητήσει, ετοιμάζουμε και τη σούβλα, αλλά φτιάχνουμε και το κοκορέτσι, το οποίο πάει 10 με 11 ευρώ το κιλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages