Επιστολή Κουσελά στον Παπουτσή για την ενίσχυση της αστυνόμευσης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επιστολή Κουσελά στον Παπουτσή για την ενίσχυση της αστυνόμευσης

Επιστολή Κουσελά στον Παπουτσή για την ενίσχυση της αστυνόμευσης

Share This
Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή θέτοντας του τα προβλήματα των Αστυνομικών Μεσσηνίας. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, με υπόμνημά της, μου εξέθεσε πρόσφατα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες στη Μεσσηνία, πολλά από τα οποία είναι σοβαρά και παραμένουν άλυτα εδώ και αρκετά χρόνια.
Γι’ αυτά τα προβλήματα θα ήθελα να σε ενημερώσω, προκειμένου να μεριμνήσεις για την καλύτερη δυνατή επίλυσή τους, που είναι αναγκαία για την ασφάλεια των πολιτών σε ολόκληρη την περιοχή.
Όπως με ενημερώνουν από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, η διαθέσιμη δύναμη του Σώματος είναι αναλογικά χαμηλή όχι μόνο σε σχέση με την προβλεπόμενη οργανική σύνθεση, αλλά και συγκρινόμενη με την προς αστυνόμευση έκταση και τον πληθυσμό της περιοχής, που ανέρχεται σε 177.000 κατοίκους, χωρίς να συνυπολογιστεί ο άγνωστος αριθμός αλλοδαπών.
Σύμφωνα με την ‘Ένωση, η υφιστάμενη αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων οφείλεται στη δημιουργία πολλών ειδικών ομάδων αστυνόμευσης και στις αποσπάσεις αστυνομικών για την ενίσχυσή τους, περιορίζοντας έτσι τη δύναμη των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων. Επισημαίνεται, επίσης, ότι τα οχήματα που διατίθενται για τις ανάγκες του Σώματος είναι σε μεγάλο βαθμό παλαιάς τεχνολογίας. Μάλιστα, ορισμένα έχουν παροπλιστεί λόγω μηχανικών βλαβών. Παράλληλα, υπάρχουν προβλήματα προμήθειας υγρών καυσίμων για τα οχήματα και θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα να ανανεωθεί το ταχύτερο η σχετική σύμβαση με τα πρατήρια.
Μου επισημάνθηκε -και αυτό είναι ένα από τα προβλήματα, που επί χρόνια παραμένουν άλυτα- ότι τα κτίρια στα οποία στεγάζονται οι περισσότερες αστυνομικές υπηρεσίες είναι ακατάλληλα και δεν έχουν προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ. Λ.χ. τα κρατητήρια του Α.Τ. Καλαμάτας, που είναι πάντα υπερπλήρη από ποινικούς και υπό απέλαση κρατουμένους, δεν επαρκούν για τη φύλαξή τους, ούτε πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας. Μάλιστα, ενώ η Μεσσηνία έχει Εφετείο στην έδρα της Διευθύνσεως, δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το τμήμα Μεταγωγών. Παράλληλα, υπάρχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Α.Τ. Κυπαρισσίας με δύο αυτοκίνητα και αντιμετώπισης των προβλημάτων θέρμανσης που παρουσιάζονται, καθώς και ενδυνάμωσης του ΓΕΕ Κυπαρισσίας, που καλύπτει ολόκληρη τη Δυτική Μεσσηνία. Τέλος, μου τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη εφοδιασμού των αστυνομικών με σύγχρονα υλικά και εξοπλισμό.
Όπως αντιλαμβάνεσαι, τα παραπάνω προβλήματα δυσχεραίνουν το έργο των αστυνομικών, και τούτο παρά την προσήλωση και την αυταπάρνηση που καθημερινά επιδεικνύουν στο καθήκον, για την προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η οποία δυστυχώς παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Σε παρακαλώ, λοιπόν, θερμά να πράξεις ότι είναι δυνατόν ώστε να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα και να ενισχυθεί κατάλληλα η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας σε μέσα και προσωπικό, προκειμένου να είναι σε θέση να επιτελέσει το καθήκον της απέναντι στην ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και τη βοήθειά σου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages