Εκδηλώσεις για την 190 επέτειο απελευθέρωσής της ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκδηλώσεις για την 190 επέτειο απελευθέρωσής της !

Εκδηλώσεις για την 190 επέτειο απελευθέρωσής της !

Share This
Ξεκίνησαν με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Καλαμάτα από το Δήμο και την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ για την 190η επέτειο απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Σήμερα το πρωί, τιμώντας τη συμβολή των αγωνιστών της Μεγάλης Αναστάσοβας στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία στην επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Ιστορικό μοναστήρι, στο Μαρδάκι.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα Τοπικά Συμβούλια και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας και Πηγών και ξεκίνησε στις 11 το πρωί με δοξολογία, στη συνέχεια άναμμα της φλόγας, κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον καθηγητή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαο Ζαχαριά. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί, ο Εθνικός Ύμνος και μικρή δεξίωση στο χώρο του πολιτιστικού συλλόγου.
Οι εκδηλώσεις για απελευθέρωση της Καλαμάτας κορυφώνονται την προσεχή Τέταρτη το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, με υποδοχή της ιερής φλόγας από την ιερά Μονή Βελανιδιάς, επίσημη δοξολογία παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης, του νομού και της Περιφέρειας, στον ιστορικό ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, αναπαράσταση κατάληψης της πόλης από τους Έλληνες αγωνιστές και παρέλαση πολιτικών τμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages