Παχιά λόγια και υποσχέσεις στα εγκαίνια του ΤΕΙ Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παχιά λόγια και υποσχέσεις στα εγκαίνια του ΤΕΙ Καλαμάτας

Παχιά λόγια και υποσχέσεις στα εγκαίνια του ΤΕΙ Καλαμάτας

Share This
Η Σπουδαστική Εστία του ΤΕΙ Καλαμάτας εγκαινιάστηκε χθες από την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Το κτήριο, όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ανδρέας Κανάκης, θεμελιώθηκε το 1996 από τον τότε πρόεδρο του ιδρύματος Θεόδωρο Πισιμίση, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας επί δημαρχοντίας Παναγή Κουμάντου.Η Εστία βρίσκεται στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης και διαθέτει 225 κλίνες, ενώ, όπως σημείωσε ο κ. Κανάκης, στεγάζει Έλληνες και αλλοδαπούς σπουδαστές, αλλά και σπουδαστές της Διασποράς. «Με αυτή την έννοια, λοιπόν, είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών και νοοτροπιών» είπε και κάλεσε τους νέους να απολαύσουν το χώρο και να τον σεβαστούν. Αναφερόμενη στην αποτελεσματική διευθέτηση θεμάτων της παιδείας, η υφυπουργός κα Χριστοφιλοπούλου παρατήρησε ότι δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός, αντίθετα υπάρχουν πολλοί φορείς, πολλές αρμοδιότητες, πολλή γραφειοκρατία, πράγμα που σημαίνει λιγότερη διαύγεια και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αναφέρθηκε στο διάλογο που κάνει το υπουργείο με πανεπιστημιακούς, Δήμους, Σχολεία κ.λπ., καθώς και σε ποσοστώσεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους ανήκουν σε πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Κάλεσε, επίσης, τα ΤΕΙ να έχουν και αυτά στρατηγικό σχεδιασμό και να προγραμματίζουν πράγματα.
Κόσμημα που θα διευκολύνει τους φοιτητές και θα προσελκύσει και άλλους, χαρακτήρισε την Εστία η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, «ειδικά τώρα με τις οικονομικές δυσκολίες που τις βιώνουμε όλοι στο πετσί μας» όπως ανέφερε.
«Καλορίζικο» ευχήθηκε για το κτήριο ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Φώτης Χαρίτος, μεταφέροντας μήνυμα του προέδρου του Γ. Καρατζαφέρη. Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην παιδεία, λέγοντας ότι το ΤΕΙ με τη λειτουργία του έχει συμβάλει στον κοινωνικό ιστό της πόλης.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας συνεχάρη τόσο τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ., που βοήθησαν, όπως είπε, να ολοκληρωθεί το έργο. Αναφερόμενος στις παροχές του Δήμου προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση είπε ότι, ειδικά για το Πανεπιστήμιο, έχει προσφέρει ίσως περισσότερα (σε κτήρια και χώρους) και από το κεντρικό κράτος.
Ο Γιάννης Ράπτης, αντιπρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας που διευθύνει την Εστία, σημείωσε ότι οι αιτήσεις των φοιτητών για στέγαση έχουν καλυφθεί στο 100%, ενώ έκανε λόγο για δημόσια - δωρεάν παιδεία σε αυτούς που την χρειάζονται πραγματικά.
Ο Αντώνης Μανίτας εκπρόσωπος των σπουδαστών του ΤΕΙ είπε ότι η Εστία είναι ένα πολύ ωραίο σύγχρονο κτήριο, εκτός από μερικά μικροπροβληματάκια που πρέπει να διευθετηθούν, ενώ αναφέρθηκε και στο ενοίκιο. Επειδή, όπως σημείωσε, ο χώρος φιλοξενεί τους οικονομικά ασθενέστερους, το ενοίκιο των 45 ευρώ, ακόμη και αν δεν είναι μεγάλο, αποτελεί επιβάρυνση σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή. Τέλος, ζήτησε επέκταση της Εστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages