Κοροιδία για δάνεια πυρόπληκτων νομών !! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κοροιδία για δάνεια πυρόπληκτων νομών !!

Κοροιδία για δάνεια πυρόπληκτων νομών !!

Share This
«Το Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και σε συνεργασία με τα Πιστωτικά Ιδρύματα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει το αίτημα πυρόπληκτων επιχειρήσεων για ρυθμίσεις στο επιτόκιο των δανείων που είχαν λάβει». Την απάντηση αυτή απέστειλε, εγγράφως, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Λεωνίδα Γρηγοράκο, Αικατερίνη Περλεπέ-Σηφουνάκη και Κωνσταντίνο Καρτάλη, οι οποίοι είχαν καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν επισημάνει στο Υπουργείο ότι οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις που βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες, μετά τις πυρκαγιές του 2007, είχαν λάβει δάνεια με το επιτόκιο των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου το οποίο σήμερα, λόγω οικονομικής κρίσης έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών να καλούνται τώρα να επιβαρυνθούν με επιτόκιο 8,8%, πολλές φορές υψηλότερα και από αυτά της αγοράς. Η πρόταση που έχουν διατυπώσει οι βουλευτές είναι το επιτόκιο των πυρόπληκτων περιοχών να διαμορφώνεται με βάση το Euribor, δηλαδή με το επιτόκιο της διατραπεζικής αγοράς της ευρωζώνης και όχι με το αντίστοιχο Έντοκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο Υπουργός Οικονομικών θυμίζει ότι το 2007 είχαν ρυθμιστεί με πολύ ευνοϊκούς όρους οι ληξιπρόθεσμες και ενήμερες οφειλές των επιχειρήσεων και επαγγελματιών για δέκα έτη. Δόθηκε περίοδος χάριτος 28 μηνών, επιδοτήθηκε το επιτόκιο κατά 100% για την περίοδο χάριτος και 50% για τη λοιπή διάρκεια του δανείου και παρασχέθηκε εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
«Το επιτόκιο ρύθμισης των οφειλών καθορίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις σε επίπεδα κοντά στα επίπεδα της αγοράς ανταποκρινόμενο στη δυναμική της εκάστοτε οικονομικής συγκυρίας. Παρά ταύτα το Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και σε συνεργασία με τα Πιστωτικά Ιδρύματα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει το αίτημα πυρόπληκτων επιχειρήσεων για ρυθμίσεις στο επιτόκιο των δανείων που είχαν λάβει», δηλώνει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages