Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων

Share This
Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους (εκτός Αθηνών και Πειραιά) αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011, εκφράζοντας τη ριζική αντίθεσή της στη φιλοσοφία και το περιεχόμενο του ψηφισμένου νομοσχεδίου για τη λεγόμενη "απελευθέρωση" των επαγγελμάτων.
Αντίθετα, την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011, όλοι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο για τα μέτρα που πλήττουν τους δικηγόρους, όσο και τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.
"Μικρή αλλά σημαντική νίκη" χαρακτηρίζει η Ολομέλεια την απάλειψη της φράσης "από διαφορετικούς Συλλόγους" από το άρθρο 6 παρ.1 του ψηφισμένου νομοσχεδίου, που αφορά στις δικηγορικές εταιρείες, ενώ επιφυλάσσεται να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά σε περίπτωση απόπειρας επαναφοράς του ζητήματος στο μέλλον με άλλη μορφή. Ακόμη, η Ολομέλεια υπογραμμίζει ότι συντρέχει άμεση και επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης του ισχύοντος πλαισίου λειτουργίας της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, προκειμένου το όργανο αυτό να γίνει περισσότερο αντιπροσωπευτικό.
Οι δικηγόροι εξουσιοδότησαν τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μαν. Λαμτζίδη να ζητήσει άμεσα από το υπουργείο Οικονομικών γραπτές διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείριση των αμοιβών των δικηγόρων μετά τη θέση σε ισχύ του ψηφισμένου νομοσχεδίου.
Αποφάσισε παράλληλα η Ολομέλεια, για το μεταβατικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας των σημερινών διοικήσεων και την ανάδειξη των νέων εξακολουθεί την εκπροσώπησή της Ολομέλειας να έχει ο Μαν. Λαμτζίδης σε συνεργασία με τα μέλη της Συντονιστικής Λ. Γκάνη, πρόεδρο Δ.Σ. Χαλκίδας, Κ. Ζέρβα, πρόεδρο Δ.Σ. Θηβών, Δ. Κονομόδη, πρόεδρο Δ.Σ. Κορίνθου, καθώς και τον Αθ. Διαμαντόπουλο, σημερινό πρόεδρο Δ.Σ. Πατρών.
Συμπαράσταση στους μετανάστες
Επίσης, η Ολομέλεια εκφράζει τη συμπαράστασή της στους 300 μετανάστες που βρίσκονται ήδη σε απεργία πείνας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και αξιώνει από την πολιτεία να εξετάσει τα αιτήματά τους με σκοπό δρομολόγησης ουσιαστικών λύσεων. Την ίδια στιγμή αντιπροσωπεία της Ολομέλειας επισκέφθηκε τους μετανάστες απεργούς πείνας που παραμένουν στο μέγαρο Υπατία της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages