Τα είπαν για την ανάπτυξη της Δυτικής Μάνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα είπαν για την ανάπτυξη της Δυτικής Μάνης

Τα είπαν για την ανάπτυξη της Δυτικής Μάνης

Share This
Οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της έγκρισης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) της Δυτικής Μάνης ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου με το Δήμαρχο Δυτικής Μάνης κ. Δημήτρη Γιαννημάρα, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα στην Τρίπολη.
Στη συζήτηση εξετάστηκε η πορεία εξέλιξης του ΣΧΟOΑΠ Δυτικής Μάνης, το οποίο έχει υποβληθεί για έγκριση από το Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος και αποφασίστηκε στο επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν συσκέψεις σε υπηρεσιακό επίπεδο, τα συμπεράσματα των οποίων θα συζητηθούν εκ νέου με τον Γενικό Γραμματέα.
Παράλληλα, πολλά και σημαντικά για το δήμο Νότιας Κυνουρίας ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου με το δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Γιάννη Μαρνέρη.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν η αναγκαιότητα εκπόνησης μελέτης για την οριοθέτηση του ποταμού Δαφνώνα στο Λεωνίδιο, η κατασκευή μονάδας βιολογικού καθαρισμού με φυσική διεργασία, στον Τυρό, η προώθηση έργων και μελετών του δήμου που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Θησέας», η εκπόνηση μελέτης μικρής μονάδας βιολογικού καθαρισμού στον Κοσμά και άλλα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.
Εξάλλου, το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013 (ΕΣΠΑ), καθώς και η ένταξη σε αυτό έργων του νομού Αρκαδίας που παρουσιάζουν καθυστέρηση, συζητήθηκαν στην σημερινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσου Αποστολόπουλου με τον βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην προώθηση του σχεδιασμού για τη λίμνη Λάδωνα, καθώς και την επίσπευση των εργασιών στο δρόμο Τρίπολης - Άστρους.
Στο μεταξύ, τα προβλήματα που απασχολούν τις οικογένειες Τριτέκνων Μεγαλόπολης εξέθεσαν στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκπρόσωποι του Συλλόγου, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στην Τρίπολη.
Οι τρίτεκνοι της Μεγαλόπολης ζήτησαν την εξομοίωσή τους με τους πολύτεκνους στις προσλήψεις για τις υπηρεσίες των Καλλικρατικών δήμων, την επιδότηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και τη μείωση του κόστους διοδίων στις υποχρεωτικές μετακινήσεις τους στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages