Κανονικά το Κόρινθος – Καλαμάτα δύο χρόνια πίσω το Κόρινθος - Πύργος – Τσακώνα ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κανονικά το Κόρινθος – Καλαμάτα δύο χρόνια πίσω το Κόρινθος - Πύργος – Τσακώνα !

Κανονικά το Κόρινθος – Καλαμάτα δύο χρόνια πίσω το Κόρινθος - Πύργος – Τσακώνα !

Share This
ΣΚΛΗΡΗ γλώσσα γι' αυτούς που δεν πληρώνουν διόδια χρησιμοποίησαν οι εκπρόσωποι των κοινοπραξιών που κατασκευάζουν τους πέντε μεγάλους αυτοκινητόδρομους παραχώρησης. «Το τζάμπα έχει κόστος κοινωνικό και οικονομικό, έχει κόστος για τη χώρα», υπογράμμισαν με έμφαση και αποκάλυψαν ότι έχουν προτείνει στο αρμόδιο υπουργείο όχι μόνο να φέρει ρύθμιση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, αλλά να χαρακτηριστεί το αδίκημα και ως πλημμέλημα.
«Η πολιτεία έχει ευθύνη για την εφαρμογή των νόμων», υπογράμμισαν και διευκρίνισαν ότι ειδικά από τις Αφίδνες ένα στα δέκα Ι.Χ. και πάνω από το 30% των φορτηγών δεν πληρώνουν διόδια.
Παράλληλα εμφανίστηκαν ανοιχτές στη μείωση των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα. Δεν θέλησαν ωστόσο να δεσμευτούν για το ποσοστό 50% που έχει ανακοινώσει ήδη ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. «Είναι θέμα της συνολικής διαπραγμάτευσης», είπαν Στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται για τη μείωση των διοδίων ένα από τα βασικά θέματα είναι η παράταση του χρόνου της παραχώρησης αλλά και του χρόνου ολοκλήρωσης των έργων.
Εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τη διαδικασία των απαλλοτριώσεων, που έχει προχωρήσει με πολύ καλύτερους ρυθμούς το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ υπογράμμισαν ότι και οι πέντε δεν έχουν κέρδη μέχρι στιγμής από τα έργα και ότι τα ποσά που εισπράττουν από τα διόδια είναι πολύ μικρά σε σχέση με τα χρήματα που έχουν επενδυθεί.
Ανέφεραν επίσης ότι οι τράπεζες έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση σε ορισμένες από τις κοινοπραξίες, ενώ η ροή των αυτοκινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης είναι πολύ περιορισμένη. «Είναι ένα γεγονός που δεν είχαμε προβλέψει καν», είπαν και πρόσθεσαν ότι όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στη διαπραγμάτευση που γίνεται με το Ελληνικό Δημόσιο. Και οι πέντε αυτοκινητόδρομοι, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους, παρουσιάζουν καθυστερήσεις ως προς τα χρονοδιαγράμματα.
Συγκεκριμένα, ο δρόμος Κόρινθος - Πύργος - Τσακώνα εκτιμάται ότι θα καθυστερήσει τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ αντίστοιχες θα είναι και οι καθυστερήσεις στον δρόμο Αντίρριο - Ιωάννινα και Λαμία - Εγνατία (Ε65). Περίπου έναν χρόνο αναμένεται να καθυστερήσει το τμήμα της εθνικής Μαλιακός - Κλειδί. Αντίθετα, καλύτερα είναι τα χρονοδιαγράμματα στον ανατολικό άξονα Πελοποννήσου. Ο δρόμος Κόρινθος-Καλαμάτα θα παραδοθεί κανονικά και ήδη μέχρι τα Παραδείσια είναι έτοιμος, ενώ λόγω της καθυστέρησης των απαλλοτριώσεων θα αργήσει περίπου έναν χρόνο η παράδοση στον άξονα προς τη Σπάρτη.
Oλες οι κατασκευαστικές εταιρίες απέδωσαν τις καθυστερήσεις στο ότι δεν είχαν προχωρήσει οι απαλλοτριώσεις. Διαβεβαίωσαν, όμως, ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν και ότι θα μείνουν στα έργα, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι τα διόδια είναι το οξυγόνο για την ολοκλήρωση των έργων αυτών, που τα έχει ανάγκη η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages