Δημιουργία Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού !! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δημιουργία Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού !!

Δημιουργία Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού !!

Share This
THN πρόθεσή του να προχωρήσει στη δημιουργία του Πελοποννησιακού Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην πρώτη Ανοιχτή Διαβούλευση για τον Τουρισμό στην Πελοπόννησο.
Στόχος του Οργανισμού είναι να συγκεντρωθεί το σύνολο των δυνατοτήτων της περιοχής, ώστε να γίνει ολοκληρωμένη διαχείριση, αναβάθμιση και προβολή, και η δυναμική διασύνδεση του συνολικού τουριστικού κεφαλαίου της Πελοποννήσου, δικτυώνοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε με ευελιξία να προχωρήσουν στις απαιτούμενες δράσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη πρόκειται για έναν Οργανισμό, στον οποίο θα συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι δήμοι, οι φορείς του τουρισμού, το πανεπιστήμιο, που θα αξιοποιήσει όλο εκείνο το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό για την ταυτότητα της Πελοποννήσου (destination specialists, product managers, διαχειριστές ενός δυναμικού portal, κειμενογράφους, γραφίστες κ.ά.).
«Η βάση σας σε αυτό το ξεκίνημα θα είναι οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Τέρμα στις εκθέσεις που πήγαιναν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι και μοίραζαν φυλλάδια», δήλωσε ο κ. Τατούλης, διευκρινίζοντας ότι στις επαγγελματικές εκθέσεις θα πηγαίνουν οι τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι για να κλείνουν επαγγελματικές συνεργασίες. «Κάθε δράση μας θα έχει συγκεκριμένη στόχευση και συγκεκριμένα ανταποδοτικά οφέλη. Και να είστε σίγουροι πως η ανάπτυξη θα επέλθει από εσάς, από τους ανθρώπους του τουρισμού, μαζί με τους ανθρώπους της παραγωγής», τόνισε ο περιφερειάρχης.
«Μέσα από έναν στοχευμένο προγραμματισμό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως κεντρικό όργανο, θα διασφαλίσει τη συντονισμένη και ισόρροπη τουριστική στρατηγική τής κάθε περιφερειακής ενότητας και του κάθε δήμου ξεχωριστά. Να μην παρατηρούνται αλληλοεπικαλύψεις, αλλά και κακοδιαχείριση αξιοποιήσιμων πόρων. Δεν πρόκειται όμως να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Οφείλουμε να συσπειρώσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα σχεδιάσουν αποτελεσματικά και θα διαχειριστούν ορθολογικά με κοινό όραμα και βιώσιμη προσέγγιση την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου», πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, καταλήγοντας: «Να κάνουμε επιτέλους την Πελοπόννησο συλλογική περιουσία όλων μας. Μια Πελοπόννησο με ενιαία ταυτότητα ως προορισμό, και κοινή ενιαία ταυτότητα για τα ποιοτικά της προϊόντα. Οι αποσπασματικές δράσεις στον τουρισμό δεν προσθέτουν καμία αξία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages