Ορκίστηκε ο Π. Τατούλης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η αιρετή Περιφέρεια, μέγα ζητούμενο εδώ και δεκαετίες για την Αυτοδιοίκηση, από χθες το απόγευμα είναι και τυπικά πραγματικότητα. Στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του εκλεγμένου περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, των αντιπεριφερειαρχών και του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο κ. Τατούλης σημείωσε τα εξής: «Στόχος μας είναι να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, πρότυπο ανάπτυξης, μοντέλο τοπικής οικονομίας, παράδειγμα για την έξοδο όλης της χώρας από την κρίση. Και μην έχετε καμία αμφιβολία...»
Αυτό που ίσχυε στην προεκλογική περίοδο, με το ενδιαφέρον όλης της χώρας να έχει στραφεί πάνω στο δικό μας πολιτικό πείραμα, σήμερα έχει ενισχυθεί. Και είναι, μάλιστα, αυτό το ενδιαφέρον πια πολύ πιο ουσιαστικό, αφού αν εμείς επιτύχουμε, τότε δημιουργείται η δυνατότητα και για τον τόπο μας να ακολουθήσει το δικό μας, καινούριο και επιτυχημένο μοντέλο και να διασωθεί.
Η Νέα Πελοπόννησος θα είναι ο πιλότος. Αυτό εξασφαλίζει το Σχέδιο Δράσης που καταθέσαμε και που πολύ αυστηρά θα υπηρετήσουμε. Αυτό διασφαλίζουν οι σταθερές αρχές μας, που επιβάλλουν ακομμάτιστη δημόσια διοίκηση, συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό, αποτελεσματικότητα στις ενέργειές μας και απόλυτη διαφάνεια στο κάθε μας βήμα.
[…]
Σήμερα, στην έδρα της Νέας Περιφέρειας, έχουμε έλθει να επιβεβαιώσουμε ότι αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα η ανάληψη πρωτοβουλιών που θα αποτελέσουν ισχυρό καταλύτη για τη δημιουργία μιας ισχυρής τοπικής οικονομίας, η οποία θα έχει δικά της χαρακτηριστικά, με κυριότερο την εξωστρέφεια, δικούς της διαύλους επικοινωνίας τόσο με τις ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης όσο και με την ευρωπαϊκή αγορά και σημαντική αυτοτέλεια.
Η συγκρότηση της Νέας Περιφέρειας σε έναν ενιαίο ισχυρό και αποτελεσματικό μηχανισμό διοίκησης αποτελεί μεγάλο στοίχημα για εμάς και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε στο πρώτο κιόλας τρίμηνο.
[…]
Πιστεύουμε στη συνεργασία. Δημιουργούμε, ως εκ τούτου, όλες τις προϋποθέσεις, ώστε η Περιφέρεια να πάψει να λειτουργεί ως ελεγκτικός μηχανισμός των Δήμων, αλλά να αποτελέσει τον leader που θα τους συντονίσει σε μια ενιαία στρατηγική με συμβατές επιλογές και διαδημοτικές πρωτοβουλίες, που θα εξασφαλίζουν μειωμένο κόστος και μεγαλύτερη ανταπόδοση.
Είχαμε πει ότι εμείς πιστεύουμε στον ανθρώπινο παράγοντα. Αξιοποιούμε, ως εκ τούτου, το ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας διοίκησης. Η ανυπαρξία προοπτικής και οι γκρίζοι κομματικοί συσχετισμοί που υπονόμευαν μέχρι σήμερα την αξιοκρατία και έκαμπταν τη διάθεση για εργασία και προσφορά των συμπολιτών μας εργαζομένων στις νέες περιφερειακές δομές, δεν έχουν θέση στο δικό μας πλάνο.
Εκτός πλάνου είναι και τα μέχρι σήμερα στεγανά φέουδα εξουσίας που έχουν επί χρόνια καλλιεργηθεί στα γρανάζια του συστήματος, δημιουργώντας επιπλέον γραφειοκρατίες και διαπλοκές. Όποιο απόστημα υπάρχει, θα σπάσει. Άλλωστε, στη λογική αυτή, και στη βάση της διαχρονικής προσωπικής μου δέσμευσης για διαφάνεια στο δημόσιο βίο και αποτελεσματική αξιοποίηση ακόμη και του τελευταίου ευρώ, έχουμε ήδη δώσει σαφείς οδηγίες, προκειμένου να θέσουμε ένα νέο πλαίσιο στα δημόσια έργα. Βάζουμε από σήμερα τέλος στους κλειστούς διαγωνισμούς, τις κλειστές προσφορές και τις γνωστές μελετοκατασκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages