Εξετάσεις και στα δημόσια νοσοκομεία για το ΙΚΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εξετάσεις και στα δημόσια νοσοκομεία για το ΙΚΑ

Εξετάσεις και στα δημόσια νοσοκομεία για το ΙΚΑ

Share This
ΣTHN υπογραφή σύμβασης θα προχωρήσει η ηγεσία των Yπουργείων Εργασίας και Υγείας, προκειμένου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ να αποκτήσουν τη δυνατότητα χρήσης των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την εκτέλεση συνταγών διαγνωστικών εξετάσεων, όχι μόνο κατά την πρωινή βάρδια, αλλά και κατά τη λειτουργία των ολοήμερων νοσοκομείων. Αυτό ανακοίνωσαν χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης και ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης σε συνέντευξη Tύπου. Με αυτό τον τρόπο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να κάνει οποιεσδήποτε εξετάσεις και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ καθ'Α όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι εξετάσεις θα γίνονται δωρεάν, ενώ για τις απογευματινές επισκέψεις οι ασφαλισμένοι θα καταβάλλουν το ποσό που προβλέπει το κρατικό τιμολόγιο για κάθε Tαμείο…. Επίσης έγινε αναφορά και στο ζήτημα του επερχόμενου νόμου με τη μεταφορά των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων στο ΕΣΥ με τον δημιουργούμενο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, για την πρωτοβάθμια φροντίδα.
Hδη σήμερα έχουν τεθεί σε ολοήμερη λειτουργία 55 νοσοκομεία, ενώ σύντομα πρόκειται να ενταχθούν άλλα 8, καλύπτοντας όλο και μεγαλύτερες ανάγκες των ασφαλισμένων. Με τη συμφωνία αυτή αναμένεται να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τα Ταμεία, αλλά και για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις προωθούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αναλαμβάνοντας σημαντικό μέρος του κόστους των εξετάσεών τους.
Ο κ. Κουτρουμάνης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξοικονόμηση πόρων το 2011 μέσω του νέου συστήματος, επισημαίνοντας ότι τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωσαν το 2009 για υγειονομική περίθαλψη περί τα 10,2 δισ. ευρώ, ποσό που συμπεριλαμβάνει και τα φαρμακευτικά έξοδα, αλλά και τις δαπάνες για ιατρικές εξετάσεις και παραπομπές σε διαγνωστικά κέντρα. Στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι να μειωθεί η δαπάνη αυτή κατά το 1/3 και ήδη το 2010 υπήρξε μείωση κατά 850 εκατομμύρια, η οποία αναμένεται να φτάσει στα 1,4 δισ. το 2011 και στα 3,5 δισ. μέχρι το τέλος του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages