Το ελαιόλαδο και τα άλλα αγροτικά προϊόντα ‘‘στα αζήτητα’’ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το ελαιόλαδο και τα άλλα αγροτικά προϊόντα ‘‘στα αζήτητα’’

Το ελαιόλαδο και τα άλλα αγροτικά προϊόντα ‘‘στα αζήτητα’’

Share This
Παρέμβαση στη Βουλή, με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2011 του Υπουργείου Οικονομικών, πραγματοποίησε χθες 21/12/10 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Μεσσηνίας κ. Νάντια Γιαννακοπούλου. Στην ομιλία της η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:
- Ο Προϋπολογισμός του 2011 έρχεται σε μία από τις πιο κρίσιμες και σημαντικές στιγμές στην ιστορία της χώρας μας.
- Ξεκίνησε από ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό, ένα τεράστιο δημόσιο χρέος και ένα επίσης τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας, που στοίχησε τη δυνατότητα πρόσβασής μας στις διεθνείς αγορές για χρηματοδότηση.
- Η ανάταξη της οικονομίας και της χώρας μας είναι βραχυπρόθεσμα, μια δυσάρεστη διαδικασία, αφού χρειάζονται σκληρά αλλά αναγκαία μέτρα. Προϋποθέτει την αλλαγή της καθεστηκυίας οικονομικής τάξης, την αναδιανομή προνομίων και βαρών, τον επαναπροσδιορισμό δεδομένων και την ανασκευή ζητουμένων…..
- Είναι όμως επιβεβλημένη, από τις συνθήκες και την ανάγκη για μακροχρόνια δημοσιονομική βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, με μέτρα που εμείς έπρεπε να έχουμε πάρει από μόνοι μας εδώ και δεκαετίες, και όχι να μας επιβάλλεται από ξένους παράγοντες, φίλους ή εταίρους, που στην περίπτωση της χώρας μας έκλειναν τα μάτια χρόνια τώρα.
- Φυσικά, είναι προφανές ότι η πρώτιστη ευθύνη είναι των δικών μας κυβερνήσεων. Αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Έτσι, πλέον, τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτή η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει και επιδεικνύει σοβαρότητα και να κριθεί από την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης και μόνο.
- Έχουμε αυτή τη στιγμή έναν προϋπολογισμό, ο οποίος επιβάλλεται να μην είναι ευχάριστος, να μην είναι διθυραμβικός, αλλά να είναι χρήσιμος για το μέλλον του τόπου.
- Σε αυτή την περίοδο της στενής δημοσιονομικής επιτήρησης, της στενής δημοσιονομικής πειθαρχίας, της δυσχερέστατης οικονομικής κατάστασης του ελληνικού νοικοκυριού, η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο επιβάλλεται να επιδείξουν ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη.
- Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται μπροστά σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, ότι η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα μνημονίου που μας επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Μόνο που θα έπρεπε, επαναλαμβάνω, εμείς εδώ και δεκαετίες να έχουμε λάβει εκείνα τα μέτρα, ώστε να μην έχουμε ανάγκη την επιβολή των όρων από το ΔΝΤ.
- Δεν είμαστε ευτυχείς που μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις. Δεν είμαστε ευτυχείς που αναστατώνεται και ανατρέπεται ο ρυθμός ζωής των συμπολιτών μας. Αλλά, βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.
- Το πρόβλημα, η πρόκληση και το στοίχημα, όμως, κύριοι Υπουργοί, που πρέπει να αντιμετωπίζει μία ευνομούμενη πολιτεία είναι να μην πληρώνουν το μάρμαρο πάντα μόνο οι άνθρωποι της εργασίας, η εύκολη λεία, δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, αλλά και αυτοί που πραγματικά έχουν και κατέχουν. Σε αυτό θα κριθεί η κυβέρνησή μας. Πρέπει πάση θυσία να διευρύνουμε τη φορολογική βάση και να περιστείλουμε τη φοροδιαφυγή. Αλλιώς, δε θα καταφέρουμε τίποτε!
- Αυτό το μήνυμα σας μεταφέρω από την Ελληνική περιφέρεια, από την πατρίδα μου την Μεσσηνία, όπου τα άριστα αγροτικά προϊόντα μας και ιδιαίτερα το ελαιόλαδο είναι σχεδόν «στα αζήτητα», όπου η ανεργία καλπάζει και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, ή κρατιούνται με τα δόντια.
Η κ. Γιαννακοπούλου κλείνοντας την εισήγηση της, τόνισε: «Παρά τις δύσκολες συγκυρίες και τις θυσίες, οι πολίτες πιστεύουν στις προσπάθειες της κυβέρνησής μας, γιατί βλέπουν ότι αγωνιζόμαστε πραγματικά. Γι αυτούς τους ανθρώπους αγωνιζόμαστε, γι αυτούς παλεύουμε, και οφείλουμε να πετύχουμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages