«Βοήθεια στο σπίτι» μέσω …κουπονιών ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Βοήθεια στο σπίτι» μέσω …κουπονιών !

«Βοήθεια στο σπίτι» μέσω …κουπονιών !

Share This
THN παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 2011 ανακοίνωσε χθες η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη. Με την παράταση του προγράμματος εξασφαλίζονται 4.500 θέσεις εργασίας στις 1.050 δομές του προγράμματος. Για το 2011 θα απαιτηθούν περίπου 75 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν εξασφαλιστεί, ενώ για την περαιτέρω παράταση υλοποίησης του προγράμματος θα απαιτηθούν νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Κατά το 2011 η δράση θα υλοποιηθεί μέσω εξατομικευμένου συστήματος «κουπονιών» (vouchers) προς τους ωφελούμενους… Οι ωφελούμενοι της δράσης είναι άτομα –συνήθως συγγενικά– με εξαρτώμενα μέλη στις οικογένειές τους (εξυπηρετούμενοι) και οι οποίοι είτε ως άνεργοι που αποδεδειγμένα αναζητούν εργασία, είτε ως εργαζόμενοι επαπειλούμενοι με ανεργία, ωφελούνται από το πρόγραμμα, καθώς αποδεσμεύονται από τη φροντίδα των συγγενικών τους προσώπων…..
Σύμφωνα με το Yπουργείο Εργασίας, με συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και με βάση τις ανάγκες και δυνατότητες των καλλικρατικών δήμων, η μελλοντική βιωσιμότητα του προγράμματος θα εξασφαλισθεί, μεταξύ άλλων, και με τη μετατροπή των σημερινών δομών σε επιχειρήσεις κοινωνικής φροντίδας βάσει νομοσχεδίου που θα κατατεθεί το προσεχές χρονικό διάστημα στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages